Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

REAGUJTE molim vas da ne bude kasno!!!

Ja sam kćerka Nedzada Herceglije iz Bjelogoraca, zamolila bih vas da ovo objavite na stranici rogatica.com ako vam nije problem. Nastavljju se problemi sa nasim komsijama Srbima, sada nam je na silu bukvalno oteo naše livade gdje sada pase njegova stoka. 

Klikova: 368

TUŽNA SUDBINA OPĆINE ROGATICA

U Rogatici je u ratu ubijeno više stotina muslimana, a do kraja rata u njoj nije ostao niti jedan Bošnjak. 23 godine poslije, ni Srbi u Rogatici od zemlje s ovakvom vlasti nemaju gotovo ništa.

Klikova: 467

NAJAVA - manifestacije obilježavanja 77. godišnjice od formiranja 1. muslimanske čete

NAJAVA - manifestacije obilježavanja 77. godišnjice od formiranja 1. muslimanske čete partizanskog Romanijskog odreda...

Klikova: 233

BBI banka i Rijaset IZ BiH podijelili hiljadu paketa za povratničke porodice

Jedna od povratnica koju je posjetio humanitarni konvoj Rijaseta islamske zajednice i BBI banke i partnera je Pemba Kulovac koja je bila među prvim povratnicima u Rogaticu. "Živim s kćerkom, muž mi je poginuo i imamo samo malu penziju kao izvor prihoda. Iako kćerka govori tri jezika nema posla, pa mi pomaže oko bašte i tako se snalazimo. Bilo nam je teško na početku vratiti se, ali sada je dobro hvala Bogu", govori Pemba koja zajedno sa svojim komšinicama pomaže i u održavanju džamije.

Klikova: 228

NAJAVA - Peta po redu Slap – Žepa regate

Peta po redu Slap – Žepa regata biće održana u subotu 04. augusta na jezeru Slap sa početkom u 11 sati. Ove godine  je najavljen rekordan broj učesnika i gostiju, zbog čega organizatori svima koji dođu obećavaju nezaboravan provod.

Klikova: 237

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version