A+ A A-

Bruceloza i Q groznica

Ovce su, osim u općinu Bratunac, donacijom iz Viteza stigla i na adrese 20 gazdinstava u Milićima, Srebrenici, Ugljeviku, Rogatici i Zvorniku, a nakon što je utvrđeno da je jedan broj ovaca zaražen brucelozom i Q groznicom i one su eutanizirane.

 

 

 

 

Bruceloza i Q groznica otkrivene su kod 16 ovaca na jednom imanju na području Bratunca.

 

Iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS je saopćeno da su uputili nadležne službe na teren, koje su efikasno provele propisane veterinarske mjere, te su ovce eutanizirane i nema daljeg širenja bolesti.

U pitanju su, navode, ovce koje su pristigle donacijom iz Viteza na područje općine Bratunac.

"Radi se o donaciji od 420 ovaca u 20 gazdinstava, a u svako od njih je donirano po 20 ovaca i jedan ovan", navode iz entitetskog resornog ministarstva.

 

Ovce su, osim u općinu Bratunac, donacijom iz Viteza stigla i na adrese 20 gazdinstava u Milićima, Srebrenici, Ugljeviku, Rogatici i Zvorniku, a nakon što je utvrđeno da je jedan broj ovaca zaražen brucelozom i Q groznicom i one su eutanizirane.

 

Kada su u pitanju ostale ovce od ukupno 420 doniranih, nadležne veterinarske organizacije su utvrdile da nemaju zdravstvenih problema.

Veterinarske službe će nastaviti s epidemiološkim ispitivanjima i kontrolom na gazdinstvima u koje je pristigla donacija.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Refreširaj

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Neki od sadržaja

Razni tekstovi

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Login or Register

LOG IN

fb iconLog in with Facebook

Register

User Registration