Nisam se dugo javio,pa ne bas mislim ni sad u pravi cas,ali sam potaknut da prokomentarisem ovih zadnjih par dana iza nas,koji su izlili malo vise emocija i rodoljubivosti medju nama.Mozda kao rijetko do sada,obicno podijeljeni rogaticani,na ove i one,i ostale neutralne,bili su poprilicno zajedno i istomisljeno davali kritike zbog cega se ja i uopce javljam.Pitam se dali se podiglo suvise prasine,oko ovoga svega,ne mislim na djelo,koje ne zelim ni u kom slucaju da umanjim,nego okolo njega.Dali smo mi to postali,poslije ovoga svega malo veci patrioti,ili smo,a bojim se da jesmo,ponovo zalili biljku koja se zove brastvo i jedinstvo.Dali smo mi to uopce zasluzili imati to djelo u nasim rukama,jer na taj nacin mi se nemozemo tako jednostavno oduziti ono sto smo uradili,otisli.Ostavili,prodali onima koji se i nakon toliko zla i zlocina koji su uradili onima koji su upravo bili tamo na promociji knjige o Rogatici.Mi rogaticani izgleda volimo kolac onako samo sa vrha,jedemo dokle ima slaga,bez obzira na njegovu unutrasnjost.Upravo zbog toga izgleda da nas mnogo to ignorise,jer sama posveta osobe iz unutrasnjosti kolaca,tj.sa promocije kjnjige,umanjila bi ovo djelo,i vratila nas na prosle dane ovog koljaca na daljinski upravljac.Tek koja rijec o sudioniku Djordji Rebicu Djoki.Onaj koji nas je ispratio tamo,odakle se necemo nikada vratiti,osim pojedinaca,stavio je tacku na ono sto su koljenima stvarali nasi predci,da bi se sad i poslije svega sto se desilo,stegnuli mu ruku koja se nikad nije mogla,niti ce oprati,onakvu krvavu stegnuli,da bi pokusali povratiti onaj nas budalasti mentalitet,merhameta i dobrosusjedstva,slusajuci vec poznate bajke o Novom Sadu.Dali nas je strah pogledati istini u oci,zaboraviti sto se desilo,a mi tako samo na promocijama,vratiti filmove malo unazad,i zadovoljavajuci se sa bogdom sna,koji je vec davno iza nas.
Nebih nicije ime spominjao,ali svi mi koji to odobravamo,ili sutimo,da takve osobe prisustvuju,tako velikom cinu,je sramota i bruka,prema onima koji vise nema medju nama,a pali od njegove ideje i ruke,imate pravo da se stidite,ili uopce sve je to samo napisao Twin Peaks....