Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
 • Stranica:
 • 1

TOPIC:

Apel za pomoc Gorazdu 11 years 6 months ago #25666

 • Teva
 • Teva's Avatar Topic Author
 • Offline
 • Moderator
 • Moderator
 • Objave: 6796
 • Thank you received: 10
Preneseno sa fb, grupa APEL ZA POMOCPostovani,

Ovom prilikom obracamo se svim prijateljima nase Opcine, da u skladu sa svojim mogucnostima, pomognu ugrozenom stanovnistvu Opcine Gorazde. Naime, uslijed velikih kisnih padavina, nivo rijeke Drine je naglo porastao cime je veliki dio gradskog i ruralnog podrucja, koji se nalazi duz obala poplavljen. Stete uzrokovane poplavama su zaista velike i vec je poplavljeno 220 kuca, 60 privrednih subjekata, oko 600 osoba je iseljeno i evakuisano iz svojih stambenih jedinica, a narocito teska situacija je u naseljima Luka, Pobarnik, Mujkovic polje, potom naseljima duz rijeke Drine, narocito u mjesnim zajednicama Hubjeri, Zupcici, Mravinjac, Sadba, Osanica, Vranici,Vitkovici, Ilovaca i Faocici. Prema prvim preliminarnim podacima i izvjestaju Komisije za procjenu steta, stete uzrokovane poplavama na podrucju Opcine Gorazde iznose 15 000 000 KM ( 7, 5 000 000 eura ).

Opcinski stab civilne zastite u stalnom je zasjedanju i poduzima sve potrebne mjere kako bi pomogli lokalnom stanovnistvu, te apeluju svim prijateljima Gorazda, nadleznim institucijama, kantonima, opcinama, medjunarodnim i domacim institucijama, NVO humanitarnim organizacijama, kao i svima ostalim, da pruze neophodnu pomoc jer se Opcina Gorazde nalazi u izuzetno teskom stanju.

Obzirom da Opcina Gorazde nije samostalno u mogucnosti sanirati stete uzrokovane poplavama, molimo Vas da u okviru svojih mogucnosti pruzite finansijsku pomoc, a svoje uplate mozete izvrsiti na broj ziro racuna: 1325002002934572 ziroracun za zastitu i spasavanje Opcine Gorazde otvoren kod NLB banke Gorazde i devizni racun Opcine Gorazde otvoren kod PBS dd Sarajevo Filijala Gorazde br. 501012 978 0000412. Unaprijed se zahvaljujemo na svakoj pruzenoj pomoci !

NACELNIK OPCINE GORAZDE
ucinimo nesto za nas grad

Please Prijava to join the conversation.

Odgovor:Apel za pomoc Gorazdu 11 years 5 months ago #26390

AKCIJA "POMOĆ GORAŽDU"


Povodom velikih poplava, koje su zahvatile region Gorazda, obavjestavamo vas da su IZBD i njena humanitarna organizacija Most-Bro, na prijedlog predstavnika iz nekoliko dzemata i Glavnog Imama Nermin ef.Babica, donijele odluku da se na cijeloj teritoriji Danske, u svim dzematima, izvrsi vanredna akcija prikupljanja novcanih sredstava za postradale u ovoj prirodnoj katastrofi.

Akcija pocinje 18.01 i trajati ce do 20.02.

Mnoge porodice u Gorazdu su ostale bez igdje icega. Velika je potreba za hranom. Posto je zima, stanovnistvu poplavljenih podrucja fali svega.

Voda je mnogim porodicama odnijela sve sto su imali i mnogi bukvalno zavise od pomoci sa strane.

Molimo sve da se aktivno ukljucimo da pomognemo i doprinesemo sto boljem uspjehu ove akcije. Sredstva koja, inshaAllah, prikupimo biti ce namijenjena za kupovinu hrane koju ce nasi prestavnici podijeliti u saradnji sa opcinskim strukturama Gorazda.

MOST-BRO

Please Prijava to join the conversation.

Odgovor:Apel za pomoc Gorazdu 11 years 4 months ago #26639

Humanitarni koncert "Prijatelji Goraždu":

Bešlić: Došlo mi je da plačem .


Subota, 05 Februar 2011

U cilju prikupljanja pomoći za saniciju šteta uzrokovanim poplavama Općina Goražde i Centar Skenderija u dvorani „ Mirza Delibašić“ organizovali su humanitarni koncert. Među tim jedino su se ovu noć Halid Bešlić, Hanka Paldum, Selma Bajrami, Hasiba Agić, Hari Varešanović, Semir Cerić Koke, Enes Begović, Laka, Šuki Planjanin, Anabela, Dragan Kojić Keba, Zona Isključenja i ostali koji su nastupili tu noć, pokazali kao pravi prijatelji jer su nastupili pred svega 1000 Bosanaca i Hercegovaca. Ta situacija je najviše pogodila našu legendu Halida Bešlića, koji je u jednom trenutku želio odustati od nastupa. On je za „ San“ izjavio zašto je bio ljut na organizatore koncerta.

-Čim sam dobio poziv za učešće na koncertu rekao sam načelniku Općine Goražde Muhamedu Ramoviću da se ni u kom slučaju ovaj koncert ne smije amaterski organizovati. Kao što su pjevači profesionalno nastupili na ovom događaju tako su trebali članovi organizacijskog tima odraditi posao kako treba. Na kraju je ispalo da koriste moje ime u marketinške svrhe, što sigurno više nikada neću dopustiti u svojoj karijeri. Jednostavno ne može neko organizovati koncert ko nema veze sa tim.-rekao je Bešlić, smatrajući da je u u Skenderiji trebalo biti najmanje 10.000 ljudi.

Uprkos tome Bešlić nije mogao potisnuti patriotski duh, te je nastupio, iako mu je, kako kaže, došlo da plače.

-U životu mi ne treba da, ako mogu pjevati pred 20.000 ljudi, nastupam pred samo 1000. Tome se već jednom mora stati u kraj. Neću da se stidim sebe. Svoju karijeru gradim mukotrpnim radom i onda ne mogu trpjeti amatere koji glume da rade. Zato je ovo posljednji put da prihvatim nešto iza čega ne stoje profesionalci. Znam ko je odgovoran za ovo ali ga neću imenovati –rekao je ljutito Bešlić, dodavši:

-Pa gdje su sada te takozvane patriote koje govore o ljubaavi prema Goraždu?

SAN


Please Prijava to join the conversation.

Last edit: by Mustafa.

Odgovor:Apel za pomoc Gorazdu 11 years 3 months ago #27341

Zavrsena akcija za pomoc Gorazdu!!!!Prije par dana zavrsena je akcija za pomoc poplavljenim podrucjima opcine Gorazde, koju je sprovela humanitarna organizacija Islamske Zajednice Bosnjaka Danske ”Most-Bro”. Akcija pomoci je provedena na teritoriji cijele Danske.


Ova simbolicna pomoc je samo mali znak paznje onima cije su kuce poplavljene u decembru mjesecu prosle godine. Pomoc narodu Gorazda je odradjena bez velikih priprema.Prikupljena novcana sredstva ce se,ako Bog da, utrositi u renoviranje poplavljenih kuca.

Sveukupno prikupljeno je 79.112 danskih kruna i 80 KM.

Ova sredstva nasi predstavnici ce u dogovoru sa kriznim centrom opcine Gorazde utrositi za porodice, koje jos nisu uselile u svoje kuce. Osim novcanih sredstava H.O.Bosnjaka Danske ”Most-Bro” obezbijedila je za djecu Gorazda i 11.000 komada carapa. Ovu vrijednu donaciju ustupio nam je nas saradnik Veletanlic Almedin – Medo. Ovo je drugi put da ovaj vrijedni Bosnjak preko firme u kojoj radi obezbjedjuje ovakve donacije. U posiljci se nalazi i 200 komada majica i odredjena kolicina bolnickih carapa za bolnicu u Gorazdu.

U narednih 10-15 dana nasi predstavnici ce posjetiti Gorazde i tada ocekujemo slike sa primopredaje ove donacije i sklapanja ugovora za rekonstrukciju kuca . Zahvaljujemo se svima koji su pomogli da ova akcija bude uspjesno realizirana.

Posebno velika hvala dzematu Esbjerg-Varde koji su najbolji primjer uspjesnoga rada na Allahovom putu. Zahvaljujemo se i pojedinacnim uplatiocima koji su svoje priloge uplatili preko racuna Most-Bro.

Sada pogledajmo kako su prikupljana sredstva:

1. Dzemat Esbjerg-Varde 16.100

2. Dzemat Brande 10.000

3. Dzemat Randers 8.100

4. Dzemat Horsens 7.850

5. Dzemat Olborg 7.750

6. Dzemat KBH 6.350

7. Dzemat Vejle 4.925

8. Dzemat Odense 4.825 i 80KM

9. Dzemat Kolding 3.112

10. Dzemat Tisted 3.050

11. Dzemat Tonder 2.350

Uplate pojedinacne


13. Abdullah Fejzic 1000

14. Anoniman 500

15. Anoniman 500

16. Dzevad Karadza 400

17. Mustafa Fejzic 400

18. Anoniman 500

19. Hizreta Isanovic 200

20. Nadir Krnic 200

21. Hamid Mesak 200

22. Porodica Beca 200

23. Dino Zgonic 100

24. Senada Mehic 100

25. Avdo Cisija 100

26. Anonimni 100

27. Sabrina Arnautovic 200


UKUPNO 79.112 i 80 km

Tim "Most-Bro"

Please Prijava to join the conversation.

 • Stranica:
 • 1
Moderators: Mustafawebmaster
Time to create page: 0.033 seconds
Powered by Kunena forum

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version