Evo vidimo slike kako je hair česma izgledala nekad davno kada je i podignuta i evo fotografija kako česma izgleda danas. Žalosno je i tužno da ovo dobro dijelo izgledao ovako. Prvo do hair česme se ne može doći jer ne postoji most koji je tu bio, a drugo sama česma je u prilično lošem stanju. Evo još jedne prilike da se uradi dobro da se zarade dobra dijela za sve one koji to žele, da se sa malim novčanim prilozima napravi puno. Evo ima nas masaAllah u mnogim gupam po 5-6 hiljada pa zar svako od nas ne bi mogao odvojiti po par maraka za ovo trajno dobro, da se dovede u red i da liči na nešto. 

Opširnije: Hair česma hadži Hamze Bejtića nekad i sad

Mustafa Divović-- vodi veliku borbu. Dijagnosticiran mu je rak kože s melanomom prije otprilike dvije godine, a nažalost proširio se i na njegove organe. Baš prošli tjedan proširila se na njegov mozak, zbog čega je nažalost postao paraliziran na lijevoj strani i hospitaliziran.

Opširnije: APEL: Za liječenje Mustafa Divović

Nakon niza kemoterapijama i nakon nekoliko ciklusa opet treba putovati za Tursku... Sada joj je pomoc HITNO potrebna. Aminin otac se zove Mirsad Hodzic, a dedo Alija porijeklom su iz Godimilja, opåtina Rogatica.

Opširnije: Ponovo akcija za AMINU HODŽIĆ

Uvođenje godišnjeg memorijalnog humanitarnog bazara "Nastavnik Durmišević Mirsad"

Opširnije: Uvođenje godišnjeg memorijalnog humanitarnog bazara "Nastavnik Durmišević Mirsad"

Dragi sugrađani, svi vi koji potičete sa rogatičke opštine uključite se u akciju sakupljanja sredstava da se ovaj popis prevede na bosanski jezik. Poštovani Bošnjaci, ovo je jedan od niza dokaza o našem bitisanju i življenju na ovim našim rogatičkim prostorima. Znamo šta se sve u prošlosti dešavalo i znamo kako smo sistematski ubijani i progonjeni sa naših ognjišta, zato učinimo da pisani trag ostavimo u amanet našim potomcima...

Opširnije: Prikupljanje novca za prevod popisa stanovništva u rogatičkom kadiluku 1850 godine

Još članaka...

  1. Kćerka Almina se bori za oca
  2. HAZIMU KUSTURI ZA OZDRAVLJENJE JE POTREBNO 200. 000 KM
  3. Šaćir Čavčić treba pomoć dobrih ljudi
  4. POMOĆ ZA LIJEČENJE BAJIĆ ALIJE