Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

APEL - Pomoć u liječenju NUSRETA Kačevića

Kačević Nusret je bio zaposlen kao radnik u jednoj sarajevskoj firmi sve do prije 5-6 mjeseci, kada je osjetio jake boleove u predijelu kičme i od tada počinju njegovi problemi. Nusret je prije izvjesnog vremena operisao kičmu u predjelu vrata a najavljena mu je i operacija donjeg dijela kičme. Nusret je od tog momenta prikovan za invalidska kolica, jedino što može je da se iz kolica vrati u krevet i obratno. Osim problema sa kičmom, Nusret ima problem i sa koljenom i sa tetivama, a na pretragama su našli da ima i dvije ciste na bubregu, pa će pored već spomenute operacije donjeg dijela kičme morati i na operaciju koljena ali i ciste na bubregu.

 

 

 

 

 

A    P    E    L: 

 

Pomoć u liječenju NUSRETA Kačevića

 

 

Dok je čovjek mlad i u snazi, razmišlja o tome da napravi krov nad glavom, da se stambeno situira. Ne mali broj naših sunarodnjaka se uvlači u razne kredite da bi ostvarili ovu gore navedenu želju, ne razmišljajući o tome da li će ih sutra ili za par godina stići neka nevolja ili bolest.

I kada bolest neoćekivano dođe tek tada nastaju problemi.

A problemi su mnogobrojni - i sa bolešću i sa kreditima i sa lijekovima i sa, i sa plaćanjem režija i sa opskrbom sa osnovnim životnim namirnicama???

Kačević Nusret je bio zaposlen kao radnik u jednoj sarajevskoj firmi sve do prije 5-6 mjeseci, kada je osjetio jake boleove u predijelu kičme i od tada počinju njegovi problemi. Nusret je prije izvjesnog vremena operisao kičmu u predjelu vrata a najavljena mu je i operacija donjeg dijela kičme.

Nusret je od tog momenta prikovan za invalidska kolica, jedino što može je da se iz kolica vrati u krevet i obratno.

Osim problema sa kičmom, Nusret ima problem i sa koljenom i sa tetivama, a na pretragama su našli da ima i dvije ciste na bubregu, pa će pored već spomenute operacije donjeg dijela kičme morati i na operaciju koljena ali i ciste na bubregu.

Ako ovo gore sve sagledamo i ako na to dodamo da se Nusret kod jedne naše banke kreditno zadužio 50 000 KM radi stambenog zbrinjavanja, da mu za lijekove i higijenske potrebštine mjesečno treba oko 250-300 KM, a ako još tome dodamo režijske troškove, te troškove svakodnevnog života onda možemo samo zamisliti u kakvim VELIKIM problemima je naš Nusret.

Nusret je oženjen i ima dvoje djece....

ZATO naš dobri narode pomozite koliko možete Nusreta da bar malo dahne i da se bar malo oporavi u svakom smislu te riječi.

 

Ako želite da kontaktirate Nusreta možete to uraditi na broj - 061 986 673

 

Nusretova supruga je na naš zahtijev kod banke izvadila žiro račune na svoje ime jer Nusret to nije u mogućnosti, tako da svi vi koji želite pomoći možete to uraditi na slijedeći način:

 

U BIH na ime i žiro račun:

Na ime: TAIBA KAČEVIĆ

ADRESA: Ulica Nusreta Brkića 35

71160 Novi Grad – Sarajevo

Žiro račun otvoren kod – UniCredit Bank d.d. poslovnica Dobrinja Mustafe Kamarića 5 Sarajevo

Broj žiro računa – 3386902520575573 / 40304153000

 

Uplate iz INOSTRANSTVA:

Na ime: TAIBA KAČEVIĆ

Broj računa: 40304153101

IBAN: BA39 3387 3028 2452 7284

SWIFT code: UNCRBA 22

ADRESA BANKE: Trg međunarodnog prijateljstva 14, 7100 Sarajevo

POMOZIMO one kojima je pomoć potrebna jer tako pomažemo sebi!

 

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version