Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

NAJAVA akcije Prikupljanje novčanih sredstava za obnovu sportskih igrališta i Doma u Kukavicama

Mi ćemo, ako dozvole vremenske prilike, već sada u nedelju 25.11.2018  u 9:30 sati krenuti sa akcijom čiščenja sportskih terena pa bujrum svima koji ste u mogućnosti da dođete i svojim radom doprisete početku ove akcije. Ovim putem otvaram AKCIJU PRIKUPLJANJA NOVČANIH SREDSTAVA za obnovu sportskih terena i doma u Kukavicama...

 

 

 

 

NAJAVA akcije:

Prikupljanje novčanih sredstava

za obnovu sportskih igrališta

i Doma u Kukavicama

Obnova kuća

Naši rogatički povratnici i povratnici sa opštine Rogatica već duži niz godina vode borbu za bolje danas i za bolje sutra. Nakon što su im izgrađene porušene kuće, a neki su i sami sa svojim sredstvima obnovili kuće, prvo su se probali svak na svoj način organizovati kako opstati na ovim područjima pa su se počeli baviti poljuprivredom, stočarstvom, vočarstvom, malinarstvom itd... Dobar dio njih ima penziju pa im dodatni prihodi dobro dođu. 

Izgradnja džamije

Mještani Kukavica su se i vjerski organizovali kroz džemat Kukavice. Izgrađena je džamija i uredno se obavlja vjerski život. Ograđen je harem džamije. Naročito je lijepo u mjesecu Ramazanu kada ovaj naš kraj živne i kada su sela puna stanovnika, kada su teravije i iftari itekako posječeni i kada se što bi rekli diše jednom dušom. Uz Bajrame se ponovo osjeti miris bošnjaštva, miris zajedništva, miris zavičaja... 

Izgradnja šehidske česme

Poslije toga smo došli na ideju da u Kukavicama uradimo šehidsku česmu što smo hvala Bogu i uradili. U subotu 1.septembra 2018 u prisustvu šehidskih porodica, džematlija džemata Kukavice, vjernika, mnogih gostiju otkrivena je šehidska Spomen česma i šadrvan u haremu džamije Kukavice. 

Izgradnja rezervoara za vodu

Na inicijativu nas mještana Herinog Dola odlučili smo da napravimo rezervoar za vodu koji će poboljšati naše svakodnevno bitisanje na ovim prostorima. Ličnim sredstvima smo napravili veći bazen i mišljenja smo da će ovaj rezervoar biti sasvim dovoljan i za kućne potrebe. Osim rezervoara na Herinom Dolu u toku je realizacija većeg rezervoara za šire područje Kukavica.

Sanacije i održavanje puteva

U više navrata imali smo lokalne akcije održavanja puteva a akciju sanacije lokalnog makadamskog puta od Doma u Kukavicama do Herinog Dola imali smo 9.8.2018, kada je na terenu bila mehanizacija koja nam je u potpunosti sanirala pomenutu komunikaciju… 

Ekipa za mali fudbal

Mi povratnici smo oformili ekipu za mali fudbal. Nedavno smo putem donacije našeg Rogatičanina Asima Lihića dobili i garniture dresova pa sada ličimo na pravi malonogometni tim. Svake subote idemo u Vitkoviće gdje igramo fudbal u tamošnjoj Sali. Ima nas oko dvadesetak. To je lijep osjećaj zajedništva i druženja kroz sport, a poslije fudbala obavezno se negdje popije kahva u Goraždu i progovori koja lijepa riječ..

 

 

NAJAVA akcije Prikupljanje novčanih sredstava za obnovu sportskih igrališta i Doma u Kukavicama

 

Sada polahko razmišljamo kako organizovati sportski i kulturni život ovog kraja, kako privući što više mladih bar u proljetnim i ljetnim mjesecima.

Imamo ideju da obnovimo sporski centar u Kukavicama gdje je bio stadion, teren za odbojku i košarku. Sad je to zaraslo u granje i trnje i pripremamo akciju da se u prvi mah očisti od granja, teren poravnja, posije trava. Onda bi išli sa akcijom da se nabave golovi, mreža za odbojku, koševi, lopte….

Poslije bi krenuli sa akcijom renoviranja jednog dijela doma u Kukavicama, nabavke odgovarajuće opreme i namještaja, gdje bi se družili, održavali sastanke i sijela nas povratnika i naših gostiju…Naravno u nekom narednom periodu bi probali nabaviti i bilijar, sto za stoni tenis, stoni fudbal, nekoliko garnitura šaha itd…

Ako Bog da iduće godine (2019) za mevlud u Kukavicama planiramo da se održe i sporske igre u malom nogometu te u nekim atletskim disciplinama  trčanje, bacanje kugle i sl.

Mi ćemo, ako dozvole vremenske prilike, već sada u nedelju 25.11.2018  u 9:30 sati krenuti sa akcijom čiščenja sportskih terena pa bujrum svima koji ste u mogućnosti da dođete i svojim radom doprisete početku ove akcije.

Ovim putem otvaram AKCIJU PRIKUPLJANJA NOVČANIH SREDSTAVA za gore navedene aktivnosti.

Da ako Bog da osposobimo i sporteke terene ali i naš Dom u Kukavicama kako bi naš život u Kukavicama učinili još boljim i kako bi privukli i Vas da dođete, da se družimo, da sijelimo i da budemo svoji na svome…

VEHKO

Selam iz Kukavica

 

 

 

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version