Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

OVAKO NEKAKO ILI SLIČNO - Bunar na Lazama

Kako je izazovna stublina na Torinama (Žepska planina). Kažu da nikad nije presušila, a preko 1000 metara nadmorske visine. Mogli su svi pocrkati od žeđi dok se ja vratim iz Torina sa kanticom vode. Nisu mi dali bremu - garant bi ju je razbio. Lokva na Kitogu je primijenjena nauka - duga priča . . .

Klikova: 132

Opširnije: OVAKO NEKAKO ILI SLIČNO - Bunar na Lazama

Oživjela sam kad sam zapostila, samo šućurajte dragom Bogu

- Kad sam se udala, zatekla sam kuću punu čeljadi, 20 nas bilo u jednoj kući. Plaho me svekrva pazila, pa meni lakše bilo, a puno se radilo, svako je znao šta mu je posao. I sve se moglo, a danas niko nikog ne može. Ja sam porijeklom od Rogatice. Da nije bilo ovog belaja, moglo se fino živjeti, iz sela smo otišli u Srebrenicu, zatim su nas prebacili za Tuzlu. Sa snahom i unukom sam došla u Sarajevo, a ovdje su mi već bila dva sina oženjena – kaže nam Ferida.

Klikova: 199

Opširnije: Oživjela sam kad sam zapostila, samo šućurajte dragom Bogu

Sjećanje na hrabru Remziju

Kaze Sudija : dobro Remzija evo imamo uvid u tvoju ljekarsku dokumentaciju i slaze se sudsko vjece da vam se prizna status civilne zrtve rata, samo nam jos jednom potvrdi sta se dogodilo tog nesretnog dana sa vasom familijom, moja je Nena(Mama) pocela iznositi detalj po detalj dogadanja pokolja na Stopu u Zepi. U sudnici je vladala tisina a mene hvato neki strah...

Klikova: 358

Opširnije: Sjećanje na hrabru Remziju

OVAKO NEKAKO ILI SLIČNO - Luke – industrijska zona

Ništa zapisano nije, postoji nešto izblijedjelih tragova i po hiljadu puta prepričanih priča – kao što je i ova. Ako sam dobro zapamtio, odmah poslije Drugog svjetskog rata, Luke su bile centar žepske regije, pa i šire. Originalna industrijska zona, doduše - bez carine i kolske vage.

Klikova: 147

Opširnije: OVAKO NEKAKO ILI SLIČNO - Luke – industrijska zona

Nišani: OSOVO, OKRUGLO, ŽAPA ...

Nova avantura - 03.04.2022. Nišani: OSOVO, OKRUGLO, ŽAPA ...

Klikova: 258

Opširnije: Nišani: OSOVO, OKRUGLO, ŽAPA...

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version