Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

ROĐENI BRATE MOJ

ROĐENI BRATE MOJ - U Podžeplju obilježen dan Šehida, da se pamti i ne zaboravlja. Stihovi posvećeni mome bratu Ademu, čiji se tragovi gube na putu Rogatica - Žepa.

Klikova: 594

Opširnije: ROĐENI BRATE MOJ

I SOKAK JE NEKAD MIRISAO

Moja slika Rogatice iz davnih vremena, i mojim stihovima opisana sjećanje na rodni kraj i nama najdraže. - I SOKAK JE NEKAD MIRISAO

Klikova: 377

Opširnije: I SOKAK JE NEKAD MIRISAO

Moja sjećanja na selo Kukavice

U Mesićima je trebalo uhvatiti neki kamion, koji je dovezao tovar mrkog uglja i vraćao se u 4 kilometra udaljene Kukavice, malo rudničko mjesto. Tamo je živjela moja majka, radila kao blagajnica u rudniku, a ja sam dolazio iz Vojvodine, gdje sam živio s ocem, i provodio cijele ljetnje raspuste u Kukavicama.

Klikova: 529

Opširnije: Moja sjećanja na selo Kukavice

EH DA STE MI ŽIVI MILI MOJI !

Eh da ste mi živi mili moji, da se još više radujem Bajramu, da se spremam vama u pohode, da spremam bajramluk, biram majci kat i šamiju, možda bi mi se dopao i neki prsluk uz taj kat ili bi ga sama isplela. Pakovala bih kahvu i rahatluk, kocku, tražila onu najmekšu što se lahko lomi. Možda i neki servis ili fildžane upakovane, one po dvanest komada, da ima kad se koji razbije o kamen kraj korita.

Klikova: 568

Opširnije: EH DA STE MI ŽIVI MILI MOJI !

NURIJA

Da je u Nurijino vrijeme živio Mula Mustafa Bašeskija, u svom bi Ljetopisu o njemu ovako napisao: “Umrije i Nurija Milić, ponos dobrih ljudi što džamiju sagradi, a da ništa nije imao. Neka na njega padne rahmet Božiji. Allah je stvorio čovjeka da čini dobro, a nikako zlo. Učite Fatihu za dušu Nurijinu.”

Klikova: 644

Opširnije: NURIJA

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version