Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Glas za heroja odbrane Sarajeva i BiH

 Danas u 13 h se odrzavaju protesti u Sarajevu povodom hapsenja generala Jovana  Divjaka u Austriji. Nazalost nemam mogucnosti da se pridruzim ovim protestima mada bih to rado ucinio. Cinim to na ovaj nacin putem nase stranice i nadam se da ce mi se pridruziti svi nasi clanovi i gosti koji nas posjecuju.

Klikova: 3176

Opširnije: Glas za heroja odbrane Sarajeva i BiH

GRIPA

Obzirom na aktuelnost teme u vezi gripe i prehlada u ovim zimskim vremenima, prenosim vam tekst od nasih zemljaka Doc.dr.sc.Smajil Durmisevic, dr.med.spec. i Ass.prim.dr.Jasminka Durmisevic- Serdarevic,dr.med.spec., koji govore na pomenutu temu....

 

Klikova: 3516

Opširnije: GRIPA

Akcija ciscenja mezarja

U subotu 20.09.2008 je zapocela akcija ciscenja nasih mezarja u Rogatici. Predvidjeno je da akcija traje sve do Bajrama a poseban akcenat se daje na slijedecu subotu 27.09.2008. godine. U proslu subotu odziv nije bio prema ocekivanjima ali nasi vrijedni sugradjani koji su se odazvali akciji uradili su dosta posla. Nemamo namjeru voditi rasprave oko toga jer nas cilj je bio podsjetiti sviju nas da nam je obaveza i duznost ocistiti mezarja prije  Bajrama. Ovim pozivima mi zelimo da nas podsjetimo  i ako je moguce stvorimo naviku da posjecujemo nasa mezarja a kroz posjete cemo sami sigurno osjetiti potrebu i da ih uredjujemo.

Klikova: 5440

Opširnije: Akcija ciscenja mezarja

Najmladji Rogaticanin

Od dana 16.10.2008. godine smo bogatiji za jos jednog Rogaticanina, naseg malog sugradjanina. Gradjanina nase Rogatice ali i svijeta. Nas vrijedni clan Elvir Pasic i njegova supruga Nerina su dobili novog clana porodice a mali Nedim brata, Edina. 

Zar ima ista ljepse od radjanja.  

S pravom se nadamo da ce ove nase nadolazece generacije, nadahnute onim sto ce im prenijeti njihovi roditelji, neopterecene ovim svakodnevnim problemima, kao gradjani svijeta ucniti da Bosna opstane kao sto je to vijekovima  do sada.

Klikova: 4968

Opširnije: Najmladji Rogaticanin

OČISTIMO ROGATIČKA MEZARJA !!!

Mjesec Ramazana je mjesec milosti, oprosta, mjesec posta i ibadeta, iftara, teravija. Ramazan je mjesec kada mnogi posjecuju mezarja i ucenjem Fatihe i Jasina prisjecaju se svojih najmilijih.
Upravo tako u ovim danima mnogi nasi sugradani su posjetili rogaticka mezarja i naisli na katasrofalno stanje na terenu.

Od nasih gradjana smo dobili i svjeze slike sa Hrida gdje se vide otpaci i zapustena groblja okruzena bodljikavom travom. Otpaci od plastike , flase i kanisteri se nalaze svuda razbacani po groblju.

Klikova: 4250

Opširnije: OČISTIMO ROGATIČKA MEZARJA !!!

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version