Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Željina uprava i navijači odali počast tragično preminulom Mirzi Raščiću

Veliki broj navijača FK Željezničar, prijatelja i članovi porodice obišli su danas mezar Mirze Raščića, navijača Plavih koji je prije dvije godine ubijen u prostorijama udruženja navijača ovog kluba.

 

 

<div "="">DRUGA GODIŠNJICA
<div "="">Željina uprava i navijači odali počast tragično preminulom Mirzi Raščiću

 

Veliki broj navijača FK Željezničar, prijatelja i članovi porodice obišli su danas mezar Mirze Raščića, navijača Plavih koji je prije dvije godine ubijen u prostorijama udruženja navijača ovog kluba.
Minutom šutnje i učenjem Fatihe odali su počast i prisjetili se svog druga, "osmijeha južne tribine" uoči derbija koji večeras igraju FK Željezničar i FK Sarajevo, utakmica koju Mirza, da je živ, nikada ne bi propustio. 

Navijači su došli obučeni u bojama svoga kluba te majicama s Mirzinim likom. Grobljem Vlakovo je i ovaj put vladala tišina koji su prekidali jecaji Mirzine sestre Zerine.

"Želim da se zahvalim upravi, igračima i navijačima FK Željezničar što nikada ne zaboravljaju našeg Mirzu. Sutra se navršavaju dvije godine otkako je Mirza poginuo i za mene su to dvije najtužnije godine u životu jer nisam ni sanjala da ću ga izgubiti preko noći", kazala je Zerina za Klix.ba.

Ističe kako, uprkos tome što je Mirzin ubica Izudin Tahirović osuđen pred Kantonalnim sudom u Sarajevu na 20 godina zatvora, ovaj slučaj nije završen jer još čekaju drugostepenu presudu Vrhovnog suda FBiH. 

"Nadamo se da će Vrhovni sud potvrditi presudu Kantonalnog suda Sarajevo i okončati ovaj postupak. Svi Manijaci i Mirzini prijatelji kažu da je on bio jedino iskreno, pošteno biće i da će ga se uvijek sjećati, a da će Grbavicom odjekivati njegovo ime što nam mnogo znači", rekla je Zerina.

Uprava FK Željezničar donijela odluku da od svake prodate ulaznice za južnu tribinu za večerašnju utakmicu 1 KM ide porodici Raščić.
Klix.ba
 

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version