Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Perišić i Zoranović: Iscrpljene, a jedna crna od batina

Po povratku su te djevojčice rekle da su silovane, a “spominjale su Joju Zoranovića i Mrkog Ikonića”. Svjedokinja je kazala da ne može opisati kako su izgledale, naglasivši da su “bile iscrpljene, a jedna crna od batina, jer smo pokušali zaustaviti njeno odvođenje”.

Klikova: 19

Lubarda i Planojević: Odvođenje brata i oca

Na ovom ročištu pročitan je iskaz Vezire Harbinje, koja zbog zdravstvenog stanja nije mogla doći na suđenje. Ona je izjavila da se 1992. nalazila u kući Ćamila Muhića u Živaljevini, te da su jednog jutra bili opkoljeni. Harbinja je kazala da su bili povedeni s drugim Bošnjacima prema benzinskoj pumpi, da su tu izdvojeni njen sin Selim i drugi muškarci, kao i šesnaestogodišnji Sejdalija Muhić.

Klikova: 20

NOVINARSKA NAGRADA NOVINARU BHRT-A MUSTAFI KARAHMETU

U Sarajevu su dodijeljene nagrade novinarima koji su obrađivali temu rodno zasnovanog nasilja, a nagradu za radijsku priču dobio je novinar BH Radija 1 Mustafa Karahmet.

Klikova: 107

AKADEMIK DR. KURTĆEHAJIĆ: "KO JE KRIV ZA RASPAD JUGOSLAVIJE?"

Akademik dr. Suad Kurćehajić, predsjednik FBI, bio je uvodničar na javnoj tribini u organizaciji Foruma bošnjačkih intelektualaca (FBI) povodom 1. decembra 1918. godine, odnosno 99 godina od osnivanja Kraljevine SHS, te 74 godine od Drugog zasjedanja AVNOJ-a 29. – 30. novembra 1943.. Tema tribine je bila: Ko je kriv za raspad Jugoslavije. Moderator tribine je bila Berina Beširović, predsjednica FMBI.

Klikova: 130

AVNI POZIV - za dodjelu stipendija studentima

JAVNI POZIV - za dodjelu stipendija studentima povratnicima na podrucju RS...

Klikova: 108

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version