Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

ČAMDŽIJA: AKO SE DODIK NE ZAUSTAVI SAD, KASNO ĆE BITI KASNIJE

- Međutim, oni su samo izvršili ono što im je vožd javno poručio. Oni su posljedica, a Dodikovo djelovanje je uzrok. Ako se Dodik ne zaustavi sad, kasno će biti kasnije. Pozivam Visokog predstavnika, ako se izliječio od hronične zabrinutosti i impotentnosti, da smijeni najodgovornije u RS-u i/ili im zabrani političko djelovanje i uticaj na dešavanja u javnom životu u RS i BiH.

 

 

 

ČAMDŽIJA: AKO SE DODIK NE ZAUSTAVI SAD, KASNO ĆE BITI KASNIJE

 

Potpredsjedavajući Vijeća naroda Republike Srpske Kemo Čamdžija smatra da kontinuitet dešavanja i napada na povratnike Bošnjake u tom bh.entitetu, njihovu imovinu, jezik, kulturu, a nadasve vjeru, potvrđuje, po ko zna koji put, napad na džamiju Ferhadiju u Banjoj Luci, u dane Kurban-bajrama. 

 

Tvrdi da je politika ostvarivanja nerealizovanih ratnih ciljeva platforma djelovanja vlasti u bh. entitetu RS. 

 

- Nije ovo incident ili izgred pijanih mladića, kako to pokušava okvalificirati MUP RS. Ovo je proizvod politike koju vodi politički vrh RS-a sa svojim otvorenim pozivima da se zaustavi, kako sam Milorad Dodik reče za ezane, arlaukanje s munara i time ušutkaju Bošnjaci - muslimani za svagda – naveo je Čamdžija za Fenu. 

 

Sam čin negiranja genocida u Srebrenici, dokazanog i presuđenog od najviših međunarodnih sudskih instanci, dovoljan je, istakao je Čamdžija, da jasno potvrdi "da je riječ o nastavku politike stvaranja etnički čistih prostora, koristeći beskrupulozno sva sredstva i ponavljajući aktivnosti koje su, između ostalog, dovele do genocida". 

 

Pojedinci, koji su počinili krivično djelo napada na Ferhadiju, moraju, dodaje, biti najoštrije sankcionisani. 

 

- Međutim, oni su samo izvršili ono što im je vožd javno poručio. Oni su posljedica, a Dodikovo djelovanje je uzrok. Ako se Dodik ne zaustavi sad, kasno će biti kasnije. Pozivam Visokog predstavnika, ako se izliječio od hronične zabrinutosti i impotentnosti, da smijeni najodgovornije u RS-u i/ili im zabrani političko djelovanje i uticaj na dešavanja u javnom životu u RS i BiH. Također, članice PIC-a, OSCE-a, institucije i organi sigurnosti i pravosudni organi, da svi moraju odlučno djelovati. U suprotnom, stvari više neće niko moći kontrolisati, a Bošnjaci sigurno neće hodati pognute glave – upozorio je potpredsjedavajući Vijeća naroda RS-a Kemo Čamdžija.

 

Hayat

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version