Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

DOKUMENTARNI FILM O FONDU ''BOŠNJACI''

U filmu čiji je autor naša Zehra Alispahić između ostalog govore i direktor fonda Šahin Kerla kao i naš uvaženi Nezim halilović MUDERRIS...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DOKUMENTARNI FILM O FONDU ''BOŠNJACI''

 

Jedna od najvećih blagodati kojom je Uzvišeni Gospodar počastio ljudski rod jeste saosjećanje i pomaganje među ljudima zarad Njegove ljubavi. O veličini nekog naroda i pojedinca najbolje svjedoče djela koja ostavljaju iza sebe. Ta djela moraju biti popraćena iskrenom namjerom da se zadobije Božija ljubav pa će biti spas za onoga ko ih radi, a drugima će poslužiti kao primjer za slijeđenje.

Kada je u vihoru agresije na Republiku Bosnu i Hercegovinu narod Kraljevine Saudijske Arabije prikupio 5.000.000,00 KM i predao ih prvom predsjedniku Predsjedništva Republike Bosne i Hercegovine rahmetli Aliji Izetbegoviću, kao dar Bošnjacima, vjerovatno nije ni slutio da će plodove tog hajrata uživati na stotine bošnjačkih mladića i djevojaka. Možda ni danas ti dobrotvori ne znaju da njihov novac služi izgradnji boljeg i prosperitetnijeg društva u Bosni i Hercegovini kroz finansiranje obrazovanja mladih i talentovanih učenika i studenata. Vjerovali su rahmetli presjedniku i sa iskrenim nijetom da pomognu svojoj braći i sestrama u Evropi predali su mu tu pomoć, a iskren nijet leži u temelju svakog dobra. Rahmetli Alija Izetbegović bio je svjestan odgovornosti koju je na sebe preuzeo pa je tražio najbolje rješenje za ulaganje ovoga novca koji će koristiti cijelom narodu.

 

 

 

VIDEO NA LINKU ISPOD:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=979&v=Lvqx0Wqm4yg

 

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version