Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Hadžija porijeklom iz okoline Rogatice donator za izgradnju kuće Vahida Poturaka

Donator je hadžija porijeklom iz okoline Rogatice koji vjeruje da, ono što od srca da, javnost i ne treba da zna....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Donator je hadžija porijeklom iz okoline Rogatice koji vjeruje da, ono što od srca da, javnost i ne treba da zna....

 

Hadžija porijeklom iz okoline Rogatice donator za izgradnju kuće Vahida Poturaka

 

Pored stare, dotrajale čerpićare u Dražmilu kod Goražda, u kojoj demobilisani borac Vahid Poturak sa suprugom i majkom u strahu čeka zimu, uskoro će niknuti njegov novi dom.

Nakon medijskih izvještaja o tužnoj sudbini porodice, koja živi od 120 maraka mjesečno, njen stambeni problem riješit će donator iz Sarajeva, vlasnik firme koja sarađuje s kompanijama u Goraždu, hadžija porijeklom iz okoline Rogatice koji vjeruje da ono što od srca da javnost i ne treba da zna. Kako saznajemo, ovo nije prvi humani gest koji čini, a gradnju kuće u selu Dražmilo finansira zajedno s prijateljem.

- Javio se čovjek koji se predstavio kao Sakib, došao i obišao, pa smo odredili i gdje graditi novu kuću. Rušimo staru kolibu jer je tu povoljnija lokacija. Kuća će biti 7 sa 6 metara i meni veća i ne treba. Puno mi znači jer imam majku koja je skoro nepokretna, žena mi nije dobra s vidom i sluhom i mnogo će mi značiti ovaj novi dom – kazao je Vahid Poturak, vidno obradovan gestom humanog Sarajlije.

Radove će izvoditi Edin Krajišnik iz Goražda, koji je već počeo transport materijala.

– Trebali bismo početi iduće sedmice, a za izgradnju je potrebno dvadesetak dana. Vahid će dobiti opremljeno kupatilo, dnevni boravak, idealan dom, sve osim namještaja, a ne bi me iznenadilo da ovaj humani čovjek i to odluči finansirati – kaže Krajišnik.

Inicijativa je potekla od Mjesne zajednice Berič, iz koje su ukazali na najteži slučaj u BPK Goražde.

- Hvala Bogu, mislim da će do zime Vahid useliti u kuću. Hvala dobrim ljudima, a malo mi je krivo na naše predstavnike iz Goražda koji su se oglušili na sve ovo. Pozivam ih da to učine jer još nije kasno – kazao je Samir Tabaković, predsjednik MZ Berič.

 

Avaz

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version