Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Slikar Safet Zec dizajnirao kutiju za novi francuski parfem

Francuska kompanija Hermès predstavila je novi parfemUn Jardin sur la Lagune (Vrtovi lagune), a ilustraciju vrta na kutiji izradio je proslavljeni bosanski umjetnikSafet Zec

Klikova: 95

Vjerujem u bolje sutra, živim za dan kad ću se vratiti

Posljednjih nekoliko godina mnogi mladi ljudi iz naše zemlje odlučili su pronaći bolji život 'preko bare'. Kriza i visoka stopa nezaposlenosti bili su glavni razlog njihovog preseljenja širom Evrope, pa i svijeta. Jedan od njih je i Sarajlija Aldin Čolić koji je u 'obećanoj zemlji' prije tri godine odlučio započeti novi život.

Klikova: 410

ESADOVA BORBA

Esad Guhdija je otac, muž i brat.  10tog, maja 2017 nakon velike glavobolje i snimaka otkriveno je da ga je savladalo nešto naj gore. Od tog dana se i njemu, i njegovoj porodici čitav život promijenio. Esad ima agresivan tumor na mozgu koji se širi. Nakon 3 mjeseca, novi snimak je pokazao da se ipak tumor proširio.

Klikova: 545

STEĆAK U DANSKOJ

Danas je povodom 25.11. Dana dežavnosti BiH, u Odensi postavljena replika stećka. Ovom značajnom događaju prisustvovale su mnoge javne ličnosti iz Danske i BiH, kao i sam autor stećka umjetnik Adis Elias Fejzić.

Klikova: 496

Sejdo

Volio je Bosnu i Hercegovinu, volio je Rogaticu. Mogao je danima pričati o Rogatici o ljudima iz čaršije, dok je pričao u očima si mu mogao vidjeti  sjetu, ljubav, radost ali i tugu. Mnoge priče i anegdote su se ispričale, Sejdo je bio pun priča rogatičih, mahalskih, pun priča ljudskih ali i životnih, iz njih se moglo puno naučiti ali i pouku izvuči..

Klikova: 1074

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version