Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Kod Behara u Londonu

Da nebi ove nase stranice mozda se nebih ni sa Beharom kao i sa dosta raje mozda nikada vise u zivotu sreo i vidio. A ovako sucur Allahu. Kako smo culi jedan za drugog tako smo se i vidjeli prije neki mjesec ovdje kod mene u Tilburgu, kao i prosli vikend kod njega u Londonu. Petak, 27 juni, potrpasmo se u auto i krenusmo put Belgijske granice.


Prvo idemo na Bredu i onda prelazimo granicu u pravcu Antwerpena i Brisela.
Obadva ova stara grada poznajemo jako dobro i posjecujemo ih ponekad nedjeljom kad neznamo sta da radimo.
Po sata, odnosno sat autom i eto te.
Poslije nepuna dva sata voznje prelazimo Belgijsko-Francusku granicu i jos sat kasnije stizemo u Calais, grad na obali mora i tu se ukrcavamo na brod kojim ce mo putovati 41 kilometar do Dovera u Engleskoj.


Brod veliki i na njemu imas sve zivo tako da u tren oka stizemo u Dover.
Iskrcavamo se i polahko se navikavam na Engleski nacin voznje lijevom stranom.
Mislio sam da ce ici teze ali u sekundi se navikavam bez problema.
Pratim oznake za autoput M20.
Vozimo se njim neko vrijeme i izlazim na izlaz 8 gdje nas ceka Behar sa sinom Nedimom, kog smo imali prilike vidjeti nekolko puta na slikama na nasoj stranici.


Tako smo se dogovorili jer je ipak malo zavrnuto naci i voziti lijevom stranom ulicama metropole, ako nemas auto pred sobom koje trebas pratiti.


Susrecemo se sa Beharom i poslije selama nastavljamo put.
Stizemo sretno i ostatak dana i vecer provodimo u pricanju uglavnom sjecanju na prosla Rogaticka vremena.

Behar i njegova hanuma se trude da nam ugode maksimalno i u tome uspijevaju.
Sutradan ujutro krenuli smo u obilazak Londona.
Kako je lijepo biti turista u velikoj metropoli kad imas licnog vodica.
London prelijep i cini mi se jos ljepsi nego sto sam ga zamisljo.
Slike ispod ce to same reci.


U neko doba dana smo krenuli da posjetimo i Kraljevski zamak koji se nalazi jedno pola sata autom od Londona u prelijepom prirodnom ambijentu.


Navece smo ponovo do duboko u noc sjedili kuci i asocirali uspomene od nekad.....

Sutra pri selamu i polasku nazad za Holandiju sam dozivio veliko lijepo iznenadjenje.
Nas Behar se profesionalno bavi kompjuterima i dobio sam na poklon od njega, ni manje ni vise, nego komplet kompjuter sa svim sto je potrebno.


Sad sjedim i tipkam na mom novom kompjuteru koji je jedno cetiri puta bolji od onog sto sam ga imo do sad, kako kaze moj Rusmir.

Selam moj Behare,Brodom iz Francuske u Englesku 41 kilometarPasat registarskih tablica: PASIC 00Centralna dzamija u LondonuSrce Londona s jedne..........i druge strane mostaSvako o necem masta.....Cistac Londonskih sokakaIspred zgrade parlamentaNa stotine je ovakvih turistickih autobusa, dupljakaNista manja guzva na Temzi nego na sokacima LondonaKo hoce moze pogledati London sa visine od preko 100 metaraIspred Big BenaNas vodic broj 13Palaca necega, nisam zapamtio cegaPark ispred kraljevskih dvora u LondonuCvijetna basca pred dvorima
Kraljevski dvori u LondonuFontana pred dvorimaTrg na kom se slavi sve sto se slaviNjegovo velicanstvo HamburgerAmfibija kojom se vozaju turisti, kako po sokacima tako i vodama LondonaPtilikom slikanja amfibijeKod cuvenog pjesacko- saobracajnog mostaNekadasnji zamak- zatvorKraljevsi zamak udaljen pola sata autom od Londona..........u kom kraljevska porodica provodi slobodno vrijeme..........i u kom se prave balovi, vjencanja, slave rodzendani i slicno.....

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version