Prva humanitarna akcija – Izvještaj

Kao što nam je svima poznato u prvoj akciji je prikupljeno 938 KM.

Pogledajte na forumu dogovoreni način raspodjele sredstava.

Po dogovoru Ibri Ajanoviću je Prašo predao 600 KM, Ibro je vjerovatno očekivao Prašin dolazak pa se sredio i čekao da Prašo naiđe.

Prašo mi je posao mail i slike. Mail je slijedeći:

-„Moram ti reci da se pravo obradovao. Znao je da cu doci pa se uredio i on i zena ko da je Bajram. Evo vidis kako su i djeca fina. Malo je ruzno vidjeti kad muskarac ne moze da kaze ni rijec jer ga tjera na suze.

Mislim da smo zaradili sevap veci nego Kirat.

Danas mi je prvi put ispricao da od opstine ima na djecu po tridest maraka mjesecno a da iz kafane donese 4-5 maraka dnevno i to mu je sve sto ima.”

A sada slike i kratak video zapis:

Možete pogledati kratak video zapis ako kliknete na link ispod. Budući da je fil oko 7 MB potrajaće prije nego starta, ne preporučujem onima koji imaju modem 56 KB da gledaju video jer će se dobro načekati.

Video zapis Ibro Ajanović

Takođe po dogovoru je kupio dva paketa sa namirnicama ukupno je platio 188 km, pogledaj račun.

Prvi paket je dao Galibu Pezi koje je invalid, bez noge, i živi veoma teško. Galib je obolio od šećera i stanje se pogoršavalo dok nije završilo sa gangrenom i morali su mu amputirati nogu. Galib se nalazi u veoma teškom stanju i Prašo je odlučio da ga ne slika.

Drugi paket je dao Kartalovoj supruzi, naime on je operisan u Goraždu i njoj su rekli da je operisao čir na stomaku ali izgleda daje ono najgore.

Ona ne može da drži ravnotežu i mora se uvijek kada ide za nešto držati. Imala je dvije koze ali i njih je izgubila jer nema ko da se o njima brine. < br>

Pogledajte slike.

U podhridu je predao iznos od 150 KM Tantula Mujesiri, prenosim vam njene selame i zahvalu na ovoj pomoći, plaho se obradovala.

I na kraju šta reći, poslije ovih slika i dirljivih tekstova, svako ko je odrastao u Rogatici ne mora biti dirnut ovim prizorima, ali sigurno onaj ko je volio ovaj grad ko je osjećao Rogaticu mora, a takvih fala Bogu ima.

Apelujem na sve Rogatičane, naši povratnici će ostati u Rogatici ako ih mi ne zaboravimo, naš zajednički interes je da oni ostanu, probudite se, pomozite ih jer na taj način indirektno pomažete sami sebi.

Ako se već ne misliš vratiti, zamisli godišnji odmor u Rogatici bez muslimana, i zamisli godišnji odmor u rogatičkoj mahali u kojoj živi veliki broj povratnika i biće ti sve jasno.

Ješ jednom hvala svim učesnicima ove akcije i nadam se da će se u slijedeću uključiti puno veći broj naših sugrađana.

Webmaster

Komentariši