Rogatica – Video zapis Bajram ’91

Ekskluzivni materijal samo na rogatica.com. Ispracaj bajrama u Rogatici ’91 imam na 2 DVD-a a radi se o video zapisima nastalim: po gradu, u Gornjoj dzamiji, na sporskom centru, u sali osnovne skole…Naravno svako od nas ce na njima prepoznati svoje najmilije, rodjake, komsije… a ja prepoznadoh nase sugradjane: iz Kruscice, sa Podljuna, iz Mahale, iz Male Zepe, sa Biljinovca, sa Rudog, sa Pticijaka. Obavezno pogledajte i pratite sljedece nastavke ima puno toga zanimljivog….

 

 

 Rogatica – Video zapis Bajram ’91

 

 Ekskluzivni materijal samo na rogatica.com. Ispracaj bajrama u Rogatici ’91 imam na 2 DVD-a a radi se o video zapisima nastalim: po gradu, u Gornjoj dzamiji, na sporskom centru, u sali osnovne skole…

 


Naravno svako od nas ce na njima prepoznati svoje najmilije, rodjake, komsije… a ja prepoznadoh nase sugradjane: iz Kruscice, sa Podljuna, iz Mahale, iz Male Zepe, sa Biljinovca, sa Rudog, sa Pticijaka…..

 


Posebno me dirnulo kada na 5.10 minuta u avliju dzamije ulazi, sada rahmetli, Mirsada (Jakup) Hodzic djevojacko Bajic (0na je na snimku lijevo u crnoj koznoj jakni). Nasu dragu sugradjanku su ubili cetnicki zlotvori na Rudom, skupa sa brojnim nasih sugradjanima i sugradjankama, u napadu na Gracanicu tacnije dio grada na lijevoj obali Rakitnice. Mirsada je tada imala tek 23 godine….

 

Proucimo Fatihu svim nasim sugradjanima i sugradjankama stradalim od cetnicke zlotvorske ruke i zamolimo dragog Allaha da im svima podari lijepi Dzennet.

Dio 1.1

http://www.megaupload.com/?d=6BE9R4VZ  

 

Nastavak ovih video zapisa mozete pratiti na 

– Forum

Rogatičani – jučer, danas, sutra  

Rogatica – ispracaj bajrama ’91 Teva    

 

Komentariši