INFORMACIJE O LOGORIMA ROGATICE

Naime, konkretno radim na istraživanju logora koji su postojali u ratu i pokušavam da istražim logore koje su Srpske snage držale na području opštine Rogatica, a u koje su zatvarani i zlostavljani nedužni Muslimani.

 

 

INFORMACIJE O LOGORIMA ROGATICE

 

Dragi Rogatičani i ostali članovi grupe rogatica.com,

Moje ime je Ada Hasanagić i trenutno živim u Sarajevu. Kao prvo, želim da Vam izrazim poštovanje što ste imali snage i volje da se okupite na ovaj način kako biste sačuvali ime Rogatice koje nosite u srcu! 

Naime, ovim putem bih molila za trenutak Vaše pažnje i malo pomoći. 

Ja se trenutno bavim naučno-istraživačkim radom i dokumentiranjem ratnih zločina koji su počinjeni na tlu BiH, a u kojima su stradali nevini civili. Naime, konkretno radim na istraživanju logora koji su postojali u ratu i pokušavam da istražim logore koje su Srpske snage držale na području opštine Rogatica, a u koje su zatvarani i zlostavljani nedužni Muslimani.

Od logora koji su postojali u Rogatici uspjela sam da skupim dovoljno podataka o srednjoj školi Veljko Vlahović i Rasadniku, jer su to bila dva najveća logora.

Stoga trenutno istražujem logore o kojima se mnogo manje zna, a to su: Osnovna škola Ragib Džindo, Crkveni dom, Osnovna škola Borike i fabrika slada (Sladara).

U ovom trenutku vrlo teško mi je pronaći svjedoke koji su bili zatočeni u ovim logorima kako bih mogla što vjerodostojnije da dokumentujem i zabilježim šta se desilo i na kraju objavim. Svaka bi mi pomoć dobro došla, pa Vas stoga molim ukoliko ste u mogućnosti da mi pomognete. 

Ukoliko želite da mi pomognete, molim Vas da mi se javite ili u inbox, ovdje u komentare ili na e-mail ada.hasanagic@gmail.com

Unaprijed Vam puno, puno hvala.
Ada

Komentariši