Odabrano idejno rješenje za izgradnju kružnog toka na Šipu

Nakon prezentacije idejnih rješenja predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić i Mustafa Resić, savjetnik općinskog načelnika Dževada Bećirevića, ponovili su stav Općine Centar da se ovim projektom želi postići adekvatno i trajno rješenje problema

 

 

Odabrano idejno rješenje za izgradnju kružnog toka na Šipu

 

Nakon prezentacije idejnih rješenja predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić i Mustafa Resić, savjetnik općinskog načelnika Dževada Bećirevića, ponovili su stav Općine Centar da se ovim projektom želi postići adekvatno i trajno rješenje problema saobraćaja na ovom području, što podrazumijeva i priključenje Jukićeve i Branilaca Šipa na novu saobraćajnicu, te smanjenje saobraćajnih gužvi.

 

U prvom idejnom rješenju predviđeno je oko 600 metara nove trase Alipašine ulice, izgradnja dva kružna toka na Šipu i Barama, te povezivanje nove saobraćajnice sa ulicama Jukićeva i Branilaca Šipa, u skladu sa glavnim projektom buduće Prve transverzale. Za realizaciju ovog ponuđenog rješenja, prema prvim procjenama, potrebno je oko 2,7 miliona KM bez PDV-a i troškova eksproprijacije zemljišta.

Drugo ponuđeno idejno rješenje se od prvog razlikuje jedino u tome što nema planiran drugi kružni tok na Barama, koji bi se gradio u okviru izgradnje Prve transverzale. Druga varijanta je prema procjenama jeftinija za oko 300.000 KM. 

 

 

Komentariši