Italijani dodijelili šest mašina kopačica

ROGATICA– Italijanska firma “Oksfam” dodijelila je danas Udruženju voćara iz Rogatice šest mašina kopačica, vrijednosti više od 9.000 KM.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Italijani dodijelili šest mašina kopačica

 

 

ROGATICA– Italijanska firma “Oksfam” dodijelila je danas Udruženju voćara iz Rogatice šest mašina kopačica, vrijednosti više od 9.000 KM.


Načelnik ove opštine Tomislav Puhalac rekao je novinarima da je “Oksfam” za realizaciju ovog projekta izdvojio 70 odsto sredstava, a opština 30 odsto.

Prema njegovim riječima, kopačice će biti podijeljene po regionalnom principu, tako da ove mašine neće koristiti samo oni poljoprivrednici kod kojih će biti na održavanju i čuvanju, već svi proizvođači maline.

Slađana Grujičić, programer u kancelariji ove firme u Sarajevu, rekla je novinarima da je ovo jedna od aktivnosti u okviru projekta pod nazivom Podrška tržištu malih farmera u BiH, koji realizuje ova italijanska firma, uz finansijsku podršku Međunarodnog fonda za razvoj poljoprivrde IFAD.

Ona je napomenula da će projekat biti realizovan na području devet opština u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, s ciljem jačanja poljoprivrednih udruženja, zadruga.

Srna

 

Komentariši