ROGATICA – “L et ‘s Do it – očistimo zemlju za jedan dan”

U Rogatici su čiscene gradske ulice od otpadakai smeća koji su sakupljani u plastici vrećice, a zatim vozilima “Komrada” odvoženi na gradsko smetljište.Očišćen jeSportski centar, Trg, prostori oko javnih ustanova i druge javne površine.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ROGATICA – “Let ‘s Do it – očistimo zemlju za jedan dan”

 

 

Danas je realizovana jubilarna peta velika volonterskaakcija „Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“. Hiljade vrijednih volontera su čistili ulice, parkove, planine, obale rijeka i jezera te s ponosom možemo tvrditi da je Bosna i Hercegovina od danas ljepše mjesto za život njenih građana. Akcija se simbolično provodi na Dan planete Zemlje i tako je svim građanima pružena mogućnost da daju svoj doprinos i urade nešto konkretno za prirodu koja nas okružuje. 

 

„Zahvaljujemo svim volonterima na odzivu i vrijednom radu, te komunalnim preduzećima i lokalnim vlastima koje su podržali provođenje akcije. U narednih sedam dana će i ostale općine realizovati akciju, a očekujemo da će ukupno 102 općine i gradovi uzeti učešće u akciji..“ – istakli su organizatori akcije „Let’s Do It – očistimo zemlju za 1 dan“.

 

U Rogatici su čiscene gradske ulice od otpadakai smeća koji su sakupljani u plastici vrećice, a zatim vozilima “Komrada” odvoženi na gradsko smetljište.Očišćen jeSportski centar, Trg, prostori oko javnih ustanova i druge javne površine.Sakupljeno je smeće i na više lokacija na gradskoj periferiji, te uklonjeno nekolikoilegalnihdeponija. Jedna od njih u MZ Plješevica.Nadalje je iskrčeno šiblje u gradskom parku, okopano cvijeće, ofarbane su klupe i urađeni novi stupići okolo parka.Teška mehanizacija “Komrada” radila je na odvozu krupnog smeća, a vatrogasci su pomogli u krčenju šiblja oko potoka kod bivše “Sladare”.Na dijelu gradskih površina izvršeno je i sadnju zimzelenog raslinja.

 

 

 

 

 

 

Komentariši