RASPORED KLANJANJA BAJRAM NAMAZA I BAJRAMSKA ČESTITKA

Obavještavamo sve naše Rogatičane, kako u domovini, tako i u dijaspori širom svijeta da će se ove godine ako Bog da, bajram namaz na prostoru Medžlisa Islamske zajednice Rogatica klanjati u rekordnih 14 džemata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RASPORED KLANJANJA BAJRAM NAMAZA

I BAJRAMSKA ČESTITKA

Obavještavamo sve naše Rogatičane, kako u domovini, tako i u dijaspori širom svijeta da će se ove godine ako Bog da, bajram namaz na prostoru Medžlisa Islamske zajednice Rogatica klanjati u rekordnih 14 džemata i to:

 

Rogatica, Kramer Selo, Batovo, Brda, Šljedovići, Šetići, Lubardići, Kukavice, Novoseoci, Kovanj, Vragolovi, Košutica, Rakitnica i Prodola.

 

Sabah namaz, u gradskoj Šudžaudinovoj džamiji u Rogatici, će se klanjati u 04:30h  a Bajram namaz će se klanjati u 05:45h. 

 

Za vrijeme klanjanja bajram namaza u ostalim džematima potrebno je kontaktirati mjesne imame ili predsjednike džematskih odbora, iz razloga, što kao i svake godine u  pojedinim džematima dolazi do određenog pomjeranja vremena bajram namaza radi džematlija koji dolaze iz udaljenijih mjesta izvan našeg Medžlisa.

Sa molbom Allahu dž.š. da nam svima ukabuli naše ibadete i ispunjene obaveze zekata i sadekatu-l-fitra u toku mubarek mjeseca Ramazana, Vama i Vašim porodicama, od srca, želimo sretne i berićetne nastupajuće Bajramske dane riječima:

“BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN”.  

IZVRŠNI ODBOR

 

Komentariši