Rio 2016: Predstavljen olimpijski tim BiH

Rio 2016: Predstavljen olimpijski tim BiH

Na Olimpijadu u Brazil idu izmedju ostalih i Kemal Mešić (atletika) i Hamza Alić (atletika)

Rio 2016: Predstavljen olimpijski tim BiH 

Olimpijske igre u Riju počinju za desetak dana, a naša zemlja u dalekom Brazilu imat će 11 učesnika. Na današnjoj press konferenciji prestavljen bh. tim koji će braniti boje Bosne i Hercegovine u Riju.

Na Olimpijadu u Brazil idu Amel Tuka (atletika), Hamza Alić (atletika), Mesud Pezer (atletika), Kemal Mešić (atletika), Lucia Kimani (atletika), Damir Džumhur (tenis), Mirza Bašić (tenis), Amina Kajtaz (plivanje), Mihajlo Čeprkalo (plivanje), Larisa Cerić (džudo) i Tatjana Đekanović (streljaštvo).

“Mi smo spremni za Rio.

Ostalo je još malo vremena koje želimo iskoristiti na najbolji način. Meni je čast što nas dvojica tenisera idemo na Olimpijske igre. Drago mi je da smo Mirza i ja to uspjeli. Mogu obećati da ćemo dati sve od sebe kako bi dostojanstveno predstavili BiH. Očekujem od svih olimpijaca da daju maksimum i da se s medaljom pokušamo vratiti s Olimpijade”, rekao je Džumhur.

U Riju će naša zemlja imati čak tri takmičara u bacanju kugle. “Zadovoljstvo je neizmjerno kada se ide na Olimpijske igre, najveći sportski događaj na kojem samo odabrani mogu nastupiti. Bacanje kugle je tradicionalno najjača atletska disciplina BiH, što se i sada pokazalo. Ide nas čak trojica i nadam se da ćemo na pravi način predstaviti BiH. Cilj mi je finale i nadam se da ću ga ostvariti”, kazao je Hamza Alić.

Naš tim u Rio putije 31. jula iz Zagreba, a našu zastavu na otvaranju Olimpijskih igara 5. avgusta nosit će Amel Tuka. Olimpijske igre u Riju traju do 21. avgusta.

 

sportsportKomentariši