Promocija knjige Herojska Žepa

Promocija knjige Herojska Žepa, autora Aziza Tafra koja se održala u subotu 27. avgusta 2016. godine u Žepi, u hotelu “Braće Ćeska” na Slapu. Knjigu “Herojska Žepa” možete naručiti privatnom porukom na facebook profilu Aziza Tafre ili na mobitel broj 062/ 725-195

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Promocija knjige “Herojska Žepa”

 

Promocija knjige “Herojska Žepa” autora Aziza Tafra koja se održala u subotu 27. avgusta 2016. godine u Žepi, u hotelu “Braće Ćeska” na Slapu.

Sedma knjiga Aziza Tafre pod nazivom “Herojska Žepa” o istraživanju ratnih zločina na kojem je radio 18 mjeseci.

– Mislim da je ovo moj najveći i najdraži projekat. Knjiga otkriva ogromne tajne i muku koju je preživio žepski narod, ali i ogromna herojstva koja su iskazali u toku odbrambeno-oslobodilačkog rata u BiH – kazao je Tafro.

Tafro u knjizi otkriva da je oko 800 ljudi prešlo Drinu i zatražilo politički azil u Srbiji. Jedan broj ljudi, njih oko 40, vraćen je u RS gdje je ubijen, dok je ostatak zarobljen u logorima Šljivovice i Mitrovo Polje, gdje su bili izloženi strašnim torturama i zlostavljanjima..

Knjigu “Herojska Žepa” možete naručiti privatnom porukom na facebook profilu Aziza Tafre ili na mobitel broj 062/ 725-195, po cijeni od 10,00 KM.

 

Komentariši