Prof.dr.Suad Kurtćehajić gostovao u NEW YORKU

Nakon presude najjače sudske institucije na planeti, Internacionali sud pravde u Den Haagu, više nikada nebi trebali govoriti “Republika srpska” da ne kažemo Genocidna tvorevina. Jer u formulaciji presude stoji da su Vojska i policija RS osmislili i izvršili genocid nad Bošnjacima u Srebrenici.

 

 

 

 

 

Obilježen Dan nezavisnosti BiH i promovisan film „Bošnjaci – Genocid u kontinuitetu“

 

Specijalni musafiri ove večeri su bili: 
– Josip Pejaković, proslavljeni bosanskohercegovački glumac i dramski pisac; 
– Dr. Suad Kurtćehajić, predsjednik Foruma Bošnjačkih intelektualaca; 
– Avdo Huseinović, autor filma „Bošnjaci – Genocid u kontinuitetu“

 

U povodu 1.marta, o državi Bosni je govorio dr. Suad Kurtćehajić, koji je iznio niz važnih podataka kroz vrijeme, dok se posebno osvrnuo na genocid nad Bošnjacima.


– Bošnjački narod je jako volio Jugoslaviju, a jedini koji je doživio genocid 1992-95. Nad našim narodom je počinjeno 11 genocida a samo je jedan presuđen; – genocid u Srebrenici, koji je ujedno jedan od tri presuđena genocida na našoj planeti, rekao je Kurtćehajić. 

– Nakon presude najjače sudske institucije na planeti, Internacionali sud pravde u Den Haagu, više nikada nebi trebali govoriti “Republika srpska” da ne kažemo Genocidna tvorevina. Jer u formulaciji presude stoji da su Vojska i policija RS osmislili i izvršili genocid nad Bošnjacima u Srebrenici. Naši političari ne mogu reći RS je konstanta, Bosna je konstanta!, – rekao je između ostaloga dr. Kurtćehajić koji je u toku obraćanja prekidan snažnim aplauzima. 

 

VIDEO:

https://www.youtube.com/watch?v=WA7GidgSeew

 

 

 

Komentariši