SARAJEVO: ŠAHOVSKI TURNIR

Večeras je završen šahovski turnir Kulturnih i javnih radnika grada Sarajeva koji je organizirao Šahovski klub Sarajevo povodom  najnovije knjige akademika prof. dr. Suad Kurtćehajić “Pravno-politička promišljanja o Bosni”. Na turniru su učestvovali i naši Rogatičani Neretlic Mujo, dr. Nihad Krajina i Samir Čamdžija..

 

 

 

 

 

SARAJEVO: ŠAHOVSKI TURNIR

 

Večeras je završen šahovski turnir Kulturnih i javnih radnika grada Sarajeva koji je organizirao Šahovski klub Sarajevo povodom  najnovije knjige akademika prof. dr. Suad Kurtćehajić “Pravno-politička promišljanja o Bosni”. 

Za najuspješnije učesnike klub je organizirao specijalne nagrade a također je svakom učesniku poklonjena najnovija knjiga akademika prof. dr. Suada Kurtćehajića. 

Na turniru je učešće uzelo 12 igrača koji su igrali po Bergerovom sistemu svako sa svakim i sa tempom igre od deset minuta po igraču. 

Pobijedio je sa fišerovskim rezultatom sa 10 poena iz jedanaest partija (devet pobjeda i dva remija) akademik prof. dr. Suad Kurtćehajić. 

Drugi je bio prof.dr.Haris Gekić sa 9 i po poena a treći mjesto su podijelili prof.dr.Senad Odžak i prof.dr. Enver Raljević nekadašnji šef treće interne sa 9 poena. 

Na turniru su nastupili nakon dugo vremena akademik Abdulah Sidran i akademik prof.dr. Ljubomir Berberović koji je napravio iznenađenje turnira efektno pobijedivši drugoplasiranog Gekić Harisa.

Na turniru su učestvovali i Samir Čamdžija koji je zauzeo sedmo mjesto sa 4,5 poena te Nihad Krajina koji je zauzeo 8 mjesto sa 4 poena i Neretlic Mujo koji je zauzeo deveto mjesto sa 3,5 osvojenih poena. 

 

 

 

 

Komentariši