Cijeli Azerbejdžan sada živi za Qarabag

Cijeli Azerbejdžan sada živi za Qarabag

“Uživamo trenutno u ovim trenucima, čitav grad je na nogama i atmosfera je zaista predivna. Nismo imali priliku doživjeti nešto slično ranije, jer smo ispadali u trećem pretkolu. Sada smo napravili korak dalje i u zraku se osjeti sveprisutna euforija”. 

 

 

 

 

 

Cijeli Azerbejdžan sada živi za Qarabag

 

 

Tim našeg Ibrahima Šehića u prvoj utakmici play offa savladao je danski Kopenhagen 1:0 i samo ga još 90 minuta dijeli od historijskog uspjeha.

 

Nakon jutrošnjeg lakšeg treninga Šehić nam se javio sa zadovoljstvom u glasu.

 

“Uživamo trenutno u ovim trenucima, čitav grad je na nogama i atmosfera je zaista predivna. Nismo imali priliku doživjeti nešto slično ranije, jer smo ispadali u trećem pretkolu. Sada smo napravili korak dalje i u zraku se osjeti sveprisutna euforija”. Ibro je baš kao i u prethodnoj domaćoj evropskoj utakmici sačuvao mrežu netaknutom. “Znali smo da imamo teškog protivnika s iskustvom igranja u grupnoj fazi, ali smo odigrali dobar meč i zasluženo pobijedili. Šteta je možda što nismo postigli još koji gol jer smo imali nekoliko prilika za to, ali i 1:0 je dobar rezultat. Štaviše, protiv Sherifa smo odigrali 0:0, pa smo opet prošli. Sherif je također dobra ekipa, u ovim fazama svi su dobri, posebno kući. Ipak, pripremili smo se dobro za njih, potukli u Tiraspolu i dobili 2:1. Taj trijumf i ovaj protiv Kopenhagena potvrda su da smo sazreli za velike domete. I ranije smo bili dobri, ali nismo imali sreće, pogotovo lani protiv Viktorije Plzen”.

Qarabag je u prethodna tri navrata ispuštao priliku da se bori za grupnu fazu Lige prvaka, ali je bio redovan učesnik Evropske lige. Kaže da je osjećaj potpuno drugačiji. “Prvi put smo bili u prilici da čujemo himnu Lige prvaka i to je neuporedivo.

 

Neuopredivo je interesovanje. Imali smo mi uvijek dobru posjetu, navijači su uvijek uz nas, ali sada se sve diglo na noge. I što je zanimljivo, za razliku od drugih država, ovdje se ne osjeti veliko rivalstvo između klubova. Sada je Qarabag svima prioritet, za nas navijaju i pristalice drugih klubova, čak čitava zemlja živi za naš uspjeh”

 

Ostajem ovdje Šehić ima još godinu ugovora sa Qarabagom. “Nadam se da ću produžiti ugovor i ostati ovdje bar još dvije ili tri godine. Grad je prelijep, uslovi života odlični i što je najbitnije imam svake godine priliku boriti se za titulu. Bolje je dakle ovdje nego da ste u Turskoj i da vam se tim bori za opstanak. To odmah unosi nemir, pritisci su veliki, nema slasti bavljenja fudbalom. Kada čovjek u glavi nije kako treba, džaba sve ostalo” 

 

 

http://sportsport.ba/ino_fudbal/cijeli-azerbejdzan-sada-zivi-za-qarabag/248421

 

 

 

Komentariši