Sve više sportskih klubova sa blokiranim računima

Bh. sportski klubovi su, umjesto na rezultate na sportskim takmičenjima, fokusirani na egzistencijalna pitanja, prevashodno finansiranja svojih sportskih aktivnosti. Sve je više klubova sa takvim problemima, a pokazuje to Izvještaj o blokiranim računima. Među klubovima kojima su blokirani racuni nasla se i rogatička Mladost…

 

 

 

 

Sve više sportskih klubova sa blokiranim računima

 

Bh. sportski klubovi su, umjesto na rezultate na sportskim takmičenjima, fokusirani na egzistencijalna pitanja, prevashodno finansiranja svojih sportskih aktivnosti. Sve je više klubova sa takvim problemima, a pokazuje to Izvještaj o blokiranim računima.

 

Registar transakcijskih računa Centralne banke Bosne i Hercegovine pokazuje da je sve više fudbalskih i košarkaških klubova sa blokiranim transakcijskim računima, a među njima se nalaze i poznatiji klubovi sa dugogodišnjom tradacijom.

Među njima su, uz ostale, NK Čelik, FK Modriča Maxima, FK Slavija, FK Olimpik, FK Leotar, FK Borac Banja Luka, KK Željezničar Sarajevo i mnogi drugi. Osim fubalskih i košarkaških, sa blokiranim transakcijskim računima su i mnogi drugi sportski klubovi.

 

Neki fudbalski klubovi, kao FK Olimpik naprimjer, imaju više transakcijskih računa, a u ovom slučaju su svi blokirani. Tačnije, računi u UniCredit Bank d.d. Mostar, Addiko Bank d.d. Mostar, i dva računa UniCredit Bank a.d. Banja Luka. UG Fudbalski klub Olimpik Sarajevo Junior ima blokiran račun u UniCredit Bank a.d. Banja Luka.

 

NK Čelik ima blokirane račune u sljedećim bankama: ASA Banka d.d. Sarajevo, Intesa SanPaulo Banka d.d. BiH, Sparkasse Bank d.d. BiH i podračun za sredstva od tombole u ASA Banka d.d. Sarajevo. Sve blokirano.

Uz to je blokiran račun i Teniskom klubu Čelik, Atletskom invalidskom klubu Čelik Zenica, kao i dva transakcijska računa Košarkaškom ženskom klubu Čelik Zenica. Također FK Čelik 1945 ima blokiran račun u ASA Bank d.d. Sarajevo.

FK Borac ima šest blokiranih transakcijskih računa u različitim bankama, kao što i RK Borac Mtel Banja Luka ima dva blokirana računa.

 

FK Slavija ima blokirane račune u tri banke, UniCredit Bank, Nova banka i NLB banka. Osim toga i Atletski klub Slavija ima blokiran račun u NLB banci.

FK Modriča Maxima ima dva blokirana računa u dvije različite banke, a FK Vratnik Sarajevo ima blokiran račun u UniCredit Bank d.d. Mostar. FK Leotar ima blokiran račun u NLB banci.

U nastavku objavljujemo listu ostalih fudbalskih, košarkaških i drugih klubova sa blokiranim transakcijskim računima:– FK Turbina, Jablanica (Vakufska banka d.d. Sarajevo)

– FK Mladost Rogatica (UniCredit Bank a.d. Banja Luka)

– FK Džaja Banja Luka (Raiffeisen Bank d.d. BiH)

– FK Glasinac (Nova banka a.d. Banja Luka)

– FK Krajina (UniCredit Bank a.d. Banja Luka)

– FK Jedinstvo Brčko (Nova banka a.d. Banja Luka)

– KK Željezničar – Omladinski pogon (Intesa SanPaolo banka d.d. BiH)

– KK Doboj (NLB banka a.d. Banja Luka)

– KK Svetosavac d.o.o. (ProCredit Bank d.d. Sarajevo)

– KK Play Off Sarajevo (NLB banka d.d. Sarajevo)

– KK Novi Grad Sarajevo (UniCredit Bank d.d. Mostar)

– Klub dizača tegova Željezničar Sarajevo (Raiffeisen Bank d.d. BiH)

– Teniski klub Tennsa 2001 (Sberbank d.d. Sarajevo) 

– Skijaški klub Željezničar Sarajevo (Raiffeisen Bank d.d. BiH)

– Odbojkaški klub Sinpos (ASA banka d.d. Sarajevo)

– Karate klub Shotokan Sarajevo (UniCredit Bank d.d. Mostar)

– Karate klub Frenki Sarajevo (UniCredit Bank d.d. Mostar)

 

 

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sve-vise-sportskih-klubova-sa-blokiranim-racunima-medju-njima-celik-olimpik-i-borac/170915027

 

 

Komentariši