Načelnik Rogatice o slučaju trovanja krava

– Bezbednost povratnika na području opštine Rogatina uopšte nije pod znakom pitanja i nećemo dozvoliti da se tako nešto ponovi, jer će počinioci biti sankcionisani na adekvatan način – poručio je Jagodić.

 

 

 

 

Načelnik Rogatice o slučaju trovanja krava: 

Komšijski spor nema veze sa bezbednošću povratnika

 

 

Načelnik opštine Rogatica Milorad Jagodić izjavio je danas da se ta lokalna zajednica ubraja među najbezbednije za povratnike, te da pitanje bezbednosti ne treba vezivati za pojedinačni međukomšijski spor u selu Bjelogorci.

Jagodić je istakao da trovanje stoke ne može i ne sme biti način za rešavanje pojedinačnih komšijskih odnosa.

– Čini se da je u tom konkretnom slučaju ponajmanje bitna nacionalnost aktera. Tu je reč o komšijskim odnosima – čije su krave i kad pasle na čijoj livadi. To su gluposti. Takvih loših odnosa ima među komšijama i kada su svi iste nacionalnosti – rekao je Jagodić, koji je osudio događaj u Bjelogorcima.

Prema njegovim rečima, to što se dogodilo u selu Bjelogorci bacilo je mrlju na sve napore koji su činjeni proteklih godinama kada je u pitanju zaštita povratnika.

– Bezbednost povratnika na području opštine Rogatina uopšte nije pod znakom pitanja i nećemo dozvoliti da se tako nešto ponovi, jer će počinioci biti sankcionisani na adekvatan način – poručio je Jagodić.

Jagodić smatra da su odnosi Nedžada Hercegilije i njegovih komšija narušeni od ranije i da se ne može se vezivati na pitanje nacionalnosti nego za neke druge interese.

On je najavio da će sutra ili najkasnije prekosutra posetiti porodicu Herceglije u selu Bjelogorci, koja je pretrpela štetu, te razgovarati sa stanovništvom tog sela.

– Želim svim povratnicima na području opštine Rogatica da garantujem da je reč o izolovanom i pojedinačnom slučaju. Neću dozvoliti da zbog spora među komšijama bude narušena bezbednost nijednog građanina ove lokalne zajednice, posebno povratnika – poručio je Jagodić.

 

http://www.blic.rs/vesti/republika-srpska/nacelnik-rogatice-o-slucaju-trovanja-krava-komsijski-spor-nema-veze-sa-bezbednoscu/dpf0xre

 

 

 

Komentariši