Nejra Pezo osvojila nagradu za najbolji likovni rad

Učenica Srednje Elektrotehničke škole, Nejra Pezo osvojila nagradu za najbolji likovni rad na temu „Bosna, ljubav, patnja, ponos“.

 

 

 

Nejra Pezo osvojila nagradu za najbolji likovni rad

 

Učenica Srednje Elektrotehničke škole, Nejra Pezo osvojila nagradu za najbolji likovni rad na temu „Bosna, ljubav, patnja, ponos“.

Udruženje historičara je u prepunoj sali Općine Novi Grad obilježilo Dan nezavisnosti manifestacijom pod nazivom “Bosna, ljubav, patnja, ponos”, koju su obilježile priče, muzika, balet, sve protkano patriotizmom i osjećajem ponosa.

O sada, već tradiocionalnoj manifestaciji u organizaciji historičara KS, govorila je predsjednica Stručnog aktiva profesora i nastavnika historije KS, Azerina Muminović.

Profesorica Muminović je naglasila da joj je drago što može predstaviti rad Udruženja kao i to da se ponosi što u publici vidi mlade ljude koji su budućnost ove zemlje.

O značaju prvog marta, govorio je profesor historije, viši stručni savjetnik sa Instituta za istraživanje zločina protiv čovječnosti i međunarodnog prava Mensud Šadinlija.

Posebnu i nezamjenjivu ulogu u kreiranju nezavisnosti naše države imali su borci Armije BIH. O ratnim danima, ali i onim poslijeratnim i budućim, vrlo emotivno, govorio je prof. Safet Kešo, pripadnik Armije R BIH i zastupnik u Federalnom parlamentu.

Za ovu svečanost upriličena je i izložba likovnih i literarnih radova skoro svih osnovnih i srednjih škola u KS, čiji učenici su kroz šarenilo boja i simbola izrazili svoje viđenje prošlosti i budućnosti svoje zemlje. Najbolji su nagrađeni, a među njima našli su se učenici Ami Mesihović iz OŠ Fatima Gunić, Nejra Pezo učenica Srednje Elektrotehničke škole, Sara Kuduzovi učenica drugog razreda Pete gimnazije, Umejma Selimović iz OŠ Behaudin Selmanović.

 

 

Komentariši