Sretan 1.Mart – DAN NEZAVISNOSTI BIH

Svim građanima, koji osjećaju Bosnu i Hercegovinu svojom domovinom a posebno našim Rogatičanima i Rogatičankama kao i našim posjetiocima, želimo čestitati 1.Mart, DAN NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE….

 

 

 

 

Sretan 1.Mart – DAN NEZAVISNOSTI BIH

 

 

 

 

1. marta 1992 Godine, održan je referendum kada se 66 posto građana BiH izjasnilo da želi suverenu i nezavisnu BiH, čime se Bosna i Hercegovina svrstala među 190 nezavisnih država u svijetu.

Potom je Vijeće ministara Evropske unije, 06. aprila 1992. godine, u Briselu, donijelo odluku o međunarodnom priznanju Republike Bosne i Hercegovine. 

 

Bosna je „modra rijeka“ koju moraš preći, preplivati, u kojoj se moraš okupati i sebe unutra oprati, da bi mogao čista obraza i čiste duše na obalu vječnosti pristati.

Bosna je priča opstanka i prkosa. Bosna je hrabrost, čast i dostojanstvo.

Bosna je san o Bosni. Bosna je domovina za koju se umire da bi se u njoj živjelo. Bosna je topla i kad je hladna. Bosna je sita i kad je gladna. Bosne, da prostiš najviše ima onda kad drugi pomisle da je nestala. 

Svim građanima, koji osjećaju Bosnu i Hercegovinu svojom domovinom a posebno našim Rogatičanima i Rogatičankama kao i našim posjetiocima,

želimo čestitati 1.Mart,

DAN NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

 

 

 

Komentariši