Udruženje voćara Rogatica – podrška razvoju voćarstva

vocnjak tresnje

Iz Udruženja voćara obavještavaju da će i ove godine zainteresovanim članovima i sugrađanima ustupati na korišćenje opremu za obradu i održavanje voćnjaka koja je u vlasništvu udruženja. Pored opreme, Udruženje voćara pruža odličnu pogodnost..

 

 

 

Udruženje voćara Rogatica – podrška razvoju voćarstva

 

Povoljni klimatski uslovi na području opštine Rogatica usmjeravaju sve veći broj stanovnika ka proizvodnji voća i povrća. Mnoge porodice su osnovni ili dodatni izvor prihoda pronašle u voćarstvu. Obnovljeni su stari i podignuti novi voćnjaci, a voće iz Rogatice polako pronalazi svoje mjesto na tržištu. S osnovnim ciljevima zajedničkog djelovanja, ostvarivanja prava i međusobne podrške djeluje Udruženje voćara Rogatica.

Iz Udruženja voćara obavještavaju da će i ove godine zainteresovanim članovima i sugrađanima ustupati na korišćenje opremu za obradu i održavanje voćnjaka koja je u vlasništvu udruženja. Na raspolaganju su traktorsko svrdlo, traktorska prskalica, 3 leđne motorne prskalice, 6 freza i 7 trimera.

Pored opreme, Udruženje voćara pruža odličnu pogodnost svojim članovima pri nabavci sadnog materijala . U saradnji sa preduzećem “Rasadnik” iz Ljubinja putem udruženja moguće je nabaviti sadnice jabuke, šljive i kruške po cijeni od 2 KM. Sve informacije moguće je dobiti na brojeve telefona: 058/417-374 i 058/417-285.

Komentariši