Rogatica priča prva: Prisvojio tri miliona KM!

 Miladin Pandurević

Rogatica priča prva: Prisvojio tri miliona KM! – UPRAVA kriminalističke policije MUP RS podnela je prijavu protiv Miladina Pandurevića, vlasnika firme “Drvolik” iz Rogatice, zbog sumnje da je na nezakonit način pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko tri miliona maraka.

 

 

 

 

 

 

Rogatica: Prisvojio tri miliona KM!

 

Krivična prijava protiv Miladina Pandurevića, vlasnika “Drvolika” iz Rogatice. Zaključivao ugovore iako je preduzeće bilo u blokadi

UPRAVA kriminalističke policije MUP RS podnela je prijavu protiv Miladina Pandurevića, vlasnika firme “Drvolik” iz Rogatice, zbog sumnje da je na nezakonit način pribavio protivpravnu imovinsku korist od oko tri miliona maraka.

U izveštaju, koji je dostavljen Okružnom javnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, Pandureviću se na teret stavlja da je počinio krivična dela zloupotreba ovlašćenja u privredi, obmana pri dobijanju kredita i zloupotreba službenog položaja.

 

 

– Prijavljeni se sumnjiči da je kao odgovorno lice u “Drvoliku” nastavio sa poslovanjem i zaključivanjem poslovnih ugovora iako je znao da su računi preduzeća blokirani. Time je za to privredno društvo pribavio korist od 3.028.500 maraka – saopštio je MUP RS.

 

Radi se o tome da su Poreska uprava RS i jedna banka zbog neizmirenih obaveza blokirali račune “Drvolika”. Međutim, Pandurević je nastavio sa poslovanjem sklapajući razne ugovore o kompenzaciji, ali od tih poslova nijedan fening nije legao na račun firme.

 

Pored toga MUP RS Pandurevića tereti i da je nenamenski potrošio 1.005.200 KM od kredita koji je iz Fonda za razvoj i zapošljavanje RS Investiciono-razvojne banke dodeljen “Drvoliku” 2012. godine.

 

– Sumnja se i da je u periodu od marta 2013. do decembra 2014. osumnjičeni u nekoliko navrata isporučio opremu “Drvolika” firmi sa sedištem u Srbiji, iako je znao da su računi blokirani, te da je naplata onemogućena. Time je firmu iz Rogatice oštetio za oko 142.000 KM u korist firme iz Srbije – navode u MUP RS.

 

Kako saznajemo, reč je o istoimenoj firmi “Drvolik” čiji je Pandurević stoodstotni vlasnik, dok funkciju direktora obavlja njegov sin.

 

Zanimljivo je da je izveštaj protiv Pandurevića tužilaštvu dostavljen mesec dana nakon što je on javno optužio lokalne i republičke vlasti za uništavanje “Drvolika”. Miladin Pandurević juče nije odgovarao na pozive “Novosti”.

 

 

U STEČAJU SEDAM GODINA

 

FIRMA “Drvolik” iz Rogatice od 2011. se nalazi u stečaju, a do tada je zapošljavala oko 250 radnika. Inače, “Drvolik” se bavi preradom drveta, proizvodnjom vrata, prozora i nameštaja, a svojevremeno je važila za drvoprerađivačkog giganta.

 

Komentariši