Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

RAMAZANSKA ČESTITKA 2021 (rogatica.com)

Dragi naši Rogatičani i svi vi koji potičete sa rogatičke opštine, dragi Bošnjaci svima vama u domovini  i dijaspori želimo sretne i blage ramazanske dane i da u njima zaslužite Božiji oprost i milost.

Klikova: 133

Opširnije: RAMAZANSKA ČESTITKA 2021 (rogatica.com)

Bosanska sehara u posjeti kod Suvada Dedajića

Na opštini Rogatica ima značajan broj povratnika ali veoma malo omladine.Suvad Dedajić je jedan od rjetkih povratnika sa troje djece na svom topraku.Vrijedan i odlučan ostati na svom ognjištu uprkos raznim problemima...

Klikova: 335

Opširnije: Bosanska sehara u posjeti kod Suvada Dedajića

Zamijenjene dvije pumpe stare pola vijeka

Proteklih dana ugrađene su dvije nove pumpe, snage 40 kilovata, sa frekventnim regulatorima. Ranije pumpe bile su stare oko 50 godina. Frekventni regulatori omogućavaju uštedu struje i do 40%, obezbjeđuju stabilan rad pumpi i elektromotora i čuvaju sistem od eventualnih udara u mreži.

Klikova: 77

Opširnije: Zamijenjene dvije pumpe stare pola vijeka

Sjemenski krompir

Hajde raja kome treba sjemenski krompir prva reprodukcija orginal a neprskan,još malo ima na stanju pa bujrum.Domaći sto posto.Ako neko hoće može i u džuturu.

Klikova: 138

Opširnije: Sjemenski krompir

Počela masovnija vakcinacija

U Rusiji počela vakcinacija protiv COVID-19

Ovo je početak masovnije vakcinasije stanovnika na području opštine Rogatica. Na javni poziv za vakcinasiju do sada se prijevilo više od 500 zainteresovanih. Poslije vakcinacije u Domu „Sunce“ na red će doći ostala lica starija od 65 godina, a onda će se ići na mlađe generacije i tako do zadnjeg koji je iskazao želju za vakcinaciju, naravno ako je budemo dobijali u željenim količinama.

Klikova: 71

Opširnije: Počela masovnija vakcinacija

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version