Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Ko je imalo poznavao r.Husu zna kakav je to čovjek i insan bio

Naime pročitah da je se naš dobri hadžija Husein Huso Živalj vrtaio svome Gospodaru, Njegovom odredbom. Ko je imalo poznavao r.Husu zna kakav je to čovjek i insan bio. Toliko je uradio za medžlis, džamije u Rogatici kao malo tko. Ako je bilo potrebno bilo koliko novca, bilo šta drugo r.Huso bi to obezbjedio i ne bih stajao dok to ne bih završio, tako odlučan i uporan da je mene fascinirao.

 

 

Ko je imalo poznavao r.Husu zna kakav je to čovjek i insan bio

 

Jutros dok sam se spremao na posao, čitajući Facebook kao i svako jutro prije posla, između ostalog pročitam vijest koja me je rastužila al pravo. 

Naime pročitah da je se naš dobri hadžija Husein Huso Živalj vrtaio svome Gospodaru, Njegovom odredbom. Ko je imalo poznavao r.Husu zna kakav je to čovjek i insan bio.

Toliko je uradio za medžlis, džamije u Rogatici kao malo tko. Ako je bilo potrebno bilo koliko novca, bilo šta drugo r.Huso bi to obezbjedio i ne bih stajao dok to ne bih završio, tako odlučan i uporan da je mene fascinirao.

Svjedok sam da je jednom prilikom kad su trebali neki novci za otvor džamije on svoje cipele poderao hodajući i skupljajući novac, toliko uporan i "naporan"da je bilo anegdota gdje kad bih trebala voda ili autobus ili nešto drugo, mi bi povikali poslat ćemo vam Husu, a oni bi odgovorili: Nema potrebe, sve što trebate mi ćemo vam dati samo nemojte slati Husu.

Da mu se Allah dž š smiluje i uvede u Džennet, a ja svjedočim da je bio musliman, brat i iskren prijatelj...

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version