Zambi, jedan sam od onih sto smatra da nisi trebao se nikom pravdati niti koga uvjeravati u svoj identitet.
Ti, tvoja porodica, tvoja familija, tvoji prijatelji i poznanici znaju ko si i sta si i to je za ovozemaljsko podneblje sasvim dovoljno.
Ono najvaznije i najbitnije ja da je Allah dz.s. zadovoljan sa tobom a ti svoje argumente i objasnjenja ostavi za Njega, jer je On uistinu najbolji sudija i On ce prwesuditi savkome po zaslugama i njegovim djelima odnosno nedjelima...
Ogovaranje i potvaranje je nesto sto nema mjesta u islamu - Muaz ibn Džebel, radijallahu anhu, upitao: "Zar ćemo mi odgovarati i zbog onoga što govorimo?" "Teško tebi, a zar će ljudi zbog ičeg drugog licima u vatru biti strmoglavljeni, ako ne zbog onoga što su svojim jezicima govorili!- odgovori mu Poslanik sallallahu alejhi ve sellem." Prenosi Tirmizi.
Poslanik, s.a.v.s., je rekao da je nabolji musliman onaj od čijeg jezika i ruku se muslimani sigurni, ali, ovaj hadis kao da ne nalazi mjesta u našem svakodnevnom životu, na žalost.
Toliko Zambi, a oni koji su te napadali i pokusali da te omalovaze i podcjene bi trebali poslije ovih tvoji argumenata ako imaju imalo svijesti, ljudskosti i razumjevanja - bar da ti se izvinu - bilo javno ili privatno.....