Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
  • Stranica:
  • 1

TOPIC:

Pravilnik foruma 14 years 4 months ago #885

Pravila ponašanja na forumu rogatica.com

Prijavljivanje na ovaj forum je slobodno i besplatno. Svaki član je dužan da pročita ovaj pravilnik i da ga se pridržava u svim tačkama.

1. Avatari , potpisi i nick

Avatari, potpisi i nick ne smiju biti uvrijedljivi, podcjenjivati , ucjenjivati , vrijeđati pojedince ili grupe ili i imati pornografski sadrzaj kao ni propagiranje droga, alkohola i slično.

2. Odgovaranje na već postojeće teme

Molimo Vas da se držite striktno teme i da dajete isključivo svoje mišljenje a ne sud.

Odgovaranje na komentare dozvoljava se isključivo na jezicima ex-Yu osim navođenja citata ali poslije kojeg ste dužni dati prevod tako da Vas svi razumiju.

Insistiramo na jasnom razdvajanju ličnog mišljenja od onog što je činjenica.

3. Otvaranje novih tema

Prilikom otvaranja novih tema morate prvo da provjerite da li slična tema već postoji da bi izbjegli duple teme sa istim odgovorima. Morate napisati naslov teme koji treba da bude precizno definiran i da ne vrijeđa nikoga kako nalaže pravilnik ovog foruma. Kada ste otvorili jednu temu duzni ste da je pratite i razvijate dalje dok god bude interesovanja ostalih članova za istu. Dužni ste da svako kršenje pravilnika odmah preko PP ( privatnih poruka ) prijavite uredniku foruma koji ce u najkraćem roku razmotriti žalbu i odgovoriti vam na PP.

4. Kopiranje sadržaja sa drugih stranica

Prilikom odgovaranja na teme ili otvaranje svoje vlastite teme ukoliko kopirate sadrzaje drugih stranica dužni ste:
da pazite da se odgovarajući sadržaj odnosi na datu temu.
Potrebno je obavezno navesti izvor informacija ili napisati internet adresu za kopirani sadržaj. Kopirani sadržaj ne smije da se kosi sa pravilnikom ovog foruma.

5.Ophodjenje na forumu

- Zabranjeno je vrijeđati druge članove (bilo na rasnoj ili nacionalnoj osnovi ili na bilo koji drugi način), kao i vrijedjanje trecih osoba (imenovanih), te remetiti mir drugih korisnika (SPAMIRANJE, maltretiranje preko privatnih / javnih poruka)

- Zabranjen je disonantan i imperativan ton.

NAPOMENA!:
Vrijeđati moderatore, nazivati ih pogrdno, bahato se ponašati prema istima - neće se tolerirati - sve nesuglasice mogu se riješiti ljudskim razgovorom.6. Opšte odredbe

Ne preuzimamo odgovornost za neprihvatljivost vasih poruka. Sadržaj svake poruke predstavlja mišljenje njenog autora a ne sud. Svaki autor je lično odgovoran za svaku svoju poruku. Ukoliko smatrate neku poruku uvrijedljivom i da se krši sa bilo kojom tačkom ovog pravilnika potrebno je da se preko PP javite uredniku foruma koji ce razmotriti vašu žalbu i ako je žalba opravdana po našem mišljenju ukloniti sa foruma.

U slučaju nepoštivanja bilo koje tačke ovog foruma bićete opomenuti od strane zaduženog urednika a u slučaju daljnjeg krsenja pravilnika rizikujete da budete banirani , Vaš nick i IP adresa zaključana.

Sve banirane osobe su banirane sa razlogom.

Ukoliko su pojedini postovi uvredljivi, netačni, indiskretni ili krše bilo koju tačku ovog pravilnika bit će izbrisani ili prepravljeni od zaduženog urednika. Ukoliko imate pitanja za brisanje vaše poruke možete se obratiti uredniku ili adminu i dobit ćete obrazloženje.

Jedan odgovor je dovoljan i svako daljnje diskutovanje je suvišno i nepotrebno.

Admin ovog foruma je ovlašten da u slučaju stalnog kršenja pravilnika ovog foruma izbriše poruku ili člana banira bez upozorenja i objašnjenja.

Administratori mogu, u slučaju svjesnih i grubih kršenja ovog pravilnika, utvrditi Vaš identitet i poduzeti određene mjere.

Administratori ovog foruma zadržavaju pravo da javno objave zašto je osoba banirana, ali isključivo u slučaju svjesnog najgrubljeg kršenja pravila.

SPISAK SUGESTIJA ZA CLANOVE.

- Nekulturno je diskutirati o sasvim drugoj stvari u navedenoj temi, u suprotnom moderatori će reagirati.

- Nekulturno je postavljati pitanja na koja je u dogledno vrijeme već odgovoreno i mogu se naći funkcijom pretrage (SEARCH)

- Neprihvatljivo je oglašavanje i reklamiranje , takve poruke ce se odmah brisati.

- Nekulturno je na forumu pisati velikim slovima(Caps Lock opcija) jer to znači da se povišenim tonom obraćate nekome na forumu.

- Promjenu svojeg "user titla" ili teksta koji se nalazi pod imenom člana (obično "član" ) možete izvršiti u postavkama vašega profila

- IMAJTE obzira prema mnogim korisnicima koji imaju 56k modeme! Ne stavljajte ogromne avatare i privitke u svoje poruke jer ćete njima otežati pristup i čitanje foruma.


Pristupom na ovaj forum slažete se da ćete poštovati sve tačke ovog pravilnika.

Napomena:

Ovaj forum nije službeno glasilo općine Rogatica , već odraz želje da se omogući komunikacija svima kojima je stalo do Rogatice . Ukoliko je u moći urednika i admina dobit ćete pravovremeno informacije koje trebate ili instrukcije kom da se obratite. Ostali postovi admina su također odraz njihova ličnog mišljenja o datoj temi. Zvanične upite, potpisane imenom i prezimenom, morate dostavljati na službene adrese nadležnih osoba.
Ne zaboravimo Rogaticu...
Last edit: by webmaster.
The topic has been locked.
  • Stranica:
  • 1
Moderators: webmaster
Time to create page: 0.031 seconds
Powered by Kunena forum

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version