Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

BEHUDIN HOZO - BEHO Nije rođeni Rogatičanin ali ko da jest

Nije rođeni Rogatičanin ali ko da jest . Rođen je u Sarajevu ali kad mu je bilo 8,5 godina njegova majka se razboli i umre . Ni njegov otac nije bio dobrog zdravlja pa ga je sebi uzeo Vahid Branković majkin brat i doveo u Rogaticu . Kaže Beho da Dajđinu djecu Emira i Pašu osjeća ko brata i sestru . Postao je jedan od nas ROGATIČANIN .

Klikova: 871

Opširnije: BEHUDIN HOZO - BEHO Nije rođeni Rogatičanin ali ko da jest

Kako je ova fotografija našla mene

Za ovu fotografiju nisam znao i da postoji i onda prije desetak godina na nekoj đženazi priđe meni Senad Branković koji je na slici u pozadini sjedi i dade mi sliku. Kaže on meni da me nekolike zadnje đženaze tražio Vehab Karić da mi pokloni ovu sliku ali mene nije bilo pa on ostavio meni da ti je dam kad te vidim. Aman moje radosti i tuge kad sam vidio sliku.

Klikova: 571

Opširnije: Kako je ova fotografija našla mene

Sjecanje - na sestru SENU

Sjecanje - na sestru SENU

Klikova: 623

Opširnije: Sjecanje - na sestru SENU

Kuća

Stojim i gledam prazan prostor gdje je bila moja kuca.. Gdje su bile sve moje drage uspomene, moja sjecanja na lijepe dane.
Gledam ne bi li nesto vidjela da me podsjeti na moj dom, ali nema nista. Osim cigli koje su poredane. U soku sam. Bez rijeci. Naj radije bih vristala, ali i taj krik stoji mi u grlu.

Klikova: 535

Opširnije: Kuća

Sjećanje - Munja

Teške protekle ratne godine zatekoše ga u Sarajevu. Naravno,u njegovim stilu odmah za pušku i na prva ratišta u odbranu grada, i Dobrinje, posebno.Bio je i teško ranjen, ali takav kakav je bio, nije mu to smetalo da poslije oporavka ostane isti, iste naravi i karaktera.

Klikova: 511

Opširnije: Sjećanje - Munja

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version