Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Kad mi nena moja sine

Sve bi mi kad bijah malehan, a bome i kasnije, nena govorila: - Nemaj da si ikad bez obraza. I bez duse. To nek imas vazda. Helem, izvucem ja iz magaze i nasred kuhinje ga turim. Nako prasnjava i memli. Na boscu. Moj kufer. Malo bih da da ga besparom mahnem i prelozim. Valja od vakta do vakta i "reviziju" mu uciniti, a i  na memlu da vise ne tukne. 

Klikova: 290

Opširnije: Kad mi nena moja sine

Priča o Nedeljki i Đulki

Prica o Nedeljki Čvoro, koja je uprkos ratnim dešavanjim pokazala plemenitost i pomogla Đulki Džaferovićkoja je bila nepokretna , i prilikom deportacije ostala na Hresi jer niko nije dosao po nju.  Nedeljka ih je primila u svoju kuću i brinula se o njima. 

Klikova: 524

Opširnije: Priča o Nedeljki i Đulki

BEHUDIN HOZO - BEHO Nije rođeni Rogatičanin ali ko da jest

Nije rođeni Rogatičanin ali ko da jest . Rođen je u Sarajevu ali kad mu je bilo 8,5 godina njegova majka se razboli i umre . Ni njegov otac nije bio dobrog zdravlja pa ga je sebi uzeo Vahid Branković majkin brat i doveo u Rogaticu . Kaže Beho da Dajđinu djecu Emira i Pašu osjeća ko brata i sestru . Postao je jedan od nas ROGATIČANIN .

Klikova: 1115

Opširnije: BEHUDIN HOZO - BEHO Nije rođeni Rogatičanin ali ko da jest

Predivna mahala darovala nam je svu ljubav i nezaboravno odrastanje

U toj divnoj kući majka Sabaheta rađa troje djece, mog brata Mirsada, sestru Mirsadu i mene Kemala. Predivna mahala sa ostalim stanovnicima daruje nam svu ljubav nezaboravnog odrastanja. Sva djeca iz mahale bezbrižno su odrastali uz veselu dječju graju i ponekom zijanu. Uz odrasle u rijeci Rakitnici učili smo plivati i savladavali vještine ribolova.

Klikova: 569

Opširnije: Predivna mahala darovala nam je svu ljubav i nezaboravno odrastanje

Kako je ova fotografija našla mene

Za ovu fotografiju nisam znao i da postoji i onda prije desetak godina na nekoj đženazi priđe meni Senad Branković koji je na slici u pozadini sjedi i dade mi sliku. Kaže on meni da me nekolike zadnje đženaze tražio Vehab Karić da mi pokloni ovu sliku ali mene nije bilo pa on ostavio meni da ti je dam kad te vidim. Aman moje radosti i tuge kad sam vidio sliku.

Klikova: 747

Opširnije: Kako je ova fotografija našla mene

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version