Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Zašto tako - Reagovanje


Ove godine su me obavijestili ranije o planu pa sam se zamjenio sa kolegom da bih učestvovao. Organizujem prevoz (jer sam auto ostavio kod našeg Delije na rad) da bih stigao na vrijeme. U svoj frci i žurbi zvoni telefon i Zika Bajić mi kaže da ne mogu igrati jer sponzori ne žele nikoga ko nije rodjen u Žepi???????

Klikova: 2877

Opširnije: Zašto tako - Reagovanje

Kako pronaći mezar??

Pored svih nedaca koje su, zadnjih dvadeset godina, satirale rogaticke Bosnjake moze se dodati i ova.

 Kako pronaci mezare nasih najmilijih, koji nisu prije agresije iz nekih razloga obiljezeni kamenim nisanima?

Ima dosta Rogaticana koji su pred samu agresiju preselili na Ahiret  i nije im se uspjelo podici nisane. Takodjer, po nasem starom obicaju nisani se podizu kad se zemlja na mezaru slegne , a to traje minimum godinu dana. Dakle, tu se mogu racunati svi oni koji su preselili u 1991. godini i pocetkom 1992. godine a mozda cak i ranije.

 

Klikova: 3806

Opširnije: Kako pronaći mezar??

Ramazanska čestitka

Klikova: 3751

Reagovanja Rogatičana

Povodom godisnjice maskra u Rogatici a koji se desio 19.06.1992.godine, pored komentara koji su ovdje napisani, dobili smo i dosta e-mail-a u kojima su napisane reakcije mnogih Rogaticana na sve ono sto se desavalo toga dana ali i poslije do danasnjih dana.

Dopunjavao se spisak nestalih osoba a mene je posbno dojmio e-mail kcerke moga rahmetli prijatelja Sakiba Colica.

Uz njenu dozvolu ovaj e-mail objavljujem jer on pokazuje svu tugu ljudi koji traze svoje nestale  ali i razocarenje da se  do danasnjeg dana na tom planu uradilo zanemarljivo malo.

Postavljamo pitanje svima i sebi da li i ubuduce mora biti tako ???

 

Klikova: 4421

Opširnije: Reagovanja Rogatičana

Pet godina rada naše stranice

Kada sam prije 5 godina pokrenuo stranicu cilj mi je bio saznati gdje se rogatičani nalaze, da se okupe oko stranice i da djeluju zajedno, jer jedino zajedno možemo napraviti bilo kakav pomak naprijed u ovim teškim vremenima za Rogaticu i za nas. 

Stranica je prevazišla moja očekivanja i sigurno je uradila više nego što sam očekivao, samo projekt utvrđivanja tačne liste “Poginulih i nestalih rogatičana u agresiji 1992-1995” je dovoljan sam po sebi, u njegovoj izradi učestvovali su svi rogatičani iz čitavog svijeta i jednim timskim radom i provjerama po prvi put je ovaj spisak ugledao svijetlo dana i otrgnut je od zaborava.

Klikova: 6147

Opširnije: Pet godina rada naše stranice

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version