Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Iron Puki s porodicom odmarao i trenirao u Istanbulu

Najbolji bh. bokser Edin Puhalo, alijas Iron Puki, novogodišnje praznike proveo je zajedno sa svojom porodicom u Istanbulu gdje je punio baterije za nove sportske izazove.

Klikova: 136

Opširnije: Iron Puki s porodicom odmarao i trenirao u Istanbulu

Na mitingu u Beogradu ostvarila treći rezultat u svijetu

Omanović: Atletski biser

Članica AK Sarajevo, Emina Omanović (14), na mitingu u Beogradu ostvarila je treći rezultat u svijetu u skoku u dalj u kategoriji juniorki (U18). Rezultatom 5️.87 je postavila apsolutni rekord BiH u skoku u dalj u dvorani, te je ispunila normu za U18 Evropsko prvenstvo.

Klikova: 320

Opširnije: Na mitingu u Beogradu ostvarila treći rezultat u svijetu

Atletičarka Emina Omanović dobitnica Plakete Vlade FBiH

Atletičarka Emina Omanović koja trenira i nastupa za Atletski klub Sarajevo dobitnica je Plakete Vlade Federacije BiH/Ministarstvo kulture i sporta za ostvarene vrhunske rezultate u 2021. godini.

Klikova: 238

Opširnije: Atletičarka Emina Omanović dobitnica Plakete Vlade FBiH

Prolongiran meč Irona Pukija

Edin Puhalo

Borba između najboljeg bh. boksera Edina Puhala, alijas Irona Pukija, i Finca Samulija Karkkainena je morala biti prolongirana. Naime, Karkkainen je desetak dana prije borbe bio pozitivan na koronavirus zbog čega je borba prolongirana nekoliko sedmica.

Klikova: 203

Opširnije: Prolongiran meč Irona Pukija

Atletičarka Emina Omanović do sada osvojila 54 medalje

Ilijaška atletičarka Emina Omanović do sada osvojila 54 medalje

„Išla sam na takmičenja za sve kategorije od svoje pa do najstarije tj. do seniora. Najbolji uspjeh je taj što sam osvojila Plaketu od Vlade FBiH za ostvarene vrhunske sportske rezultate. Prvakinja sam i Kantona Sarajevo na 60 m u svom godištu. Također, prvakinja sam u disciplini skok u dalj BiH za mlađe juniorke, kao i prvakinja BiH za juniorke. U kategoriji djevojčice državna sam prvakinja u višeboju. U svim kategorijama državna sam prvakinja u štafeti 4×100 m, kao i ekipna prvakinja BiH u svim kategorijama sa AK Sarajevo. Za svoje godište treće sam na 100m. Također, na Federalnom prvenstvu za seniorke bila sam prva 100m sa rezultatom 12:77“

Klikova: 314

Opširnije: Atletičarka Emina Omanović do sada osvojila 54 medalje

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version