Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Rogatičanin Sejo Pešto, Koordinator omladinskih selekcija KK Bosna

Juniorski tim Bosne dobio je poziv za učešće na prestižnom Nike juniorskom internacionalnom turniru koji će se igrati u Beogradu. Na turniru učestvuju neke od najboljih ekipa Evropa, a dvije najbolje plasirane ekipe učestvovaće na paralelnom juniorskom turniru Final Four Euroleague u Madridu u maju ove godine. Evo šta tim povodom kaže Rogatičanin Sejo Pešto, Koordinator omladinskih selekcija KK Bosna.

 "Nakon četveromjesečne provjere naših rezultata i stanja u našem timu, rukovodstvo Eurolige, u konkurenciji od 60 ekipa, odabralo je KK Bosnu da bude jedna od 12 ekipa koje će se boriti za prva dva mjesta koja vode na Final Four Euroleague u Madridu. Turnir na kojem učestvujemo u martu jedan je od najjačih juniorskih turnira u Evropi. I sam pogled na imena ostalih učesnika govori dovoljno o kvaliteti takmičenja. Mi smo u grupi sa FMP-om i Khimkijem. FMP je favorit turnira, ali mi idemo na turnir s namjerom da se plasiramo dalje i prije nego što se odigraju utakmice nikome nećemo dopustiti da bude bolji od nas. Naravno, biće teško jer ova generacija FMP-a ima šest reprezentativaca Srbije koji su ljetos bili prvaci Evrope, ali kažem, moraće se namučiti da nas pobijede."

Učesnici turnira raspoređeni su u četiri grupe, a pobjednici svake grupe plasiraće su u polufinale turnira. GRUPA A Khimki Moscow RegionFMPKK Bosna GRUPA BMontepaschi SienaCrvena zvezdaProkom Trefl GRUPA CBeneton BasketLietuvos RytasPartizan Igokea GRUPA DUnion OlimpijaFenerbahce UlkerHemofarm Stada Turnir se odigrao proteklog vikenda.
Na slici Sejo u majici i farmericama...

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version