Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Elmir Mehmedović polaznik projekta INTER CAMPUS

Jedan od polaznika ove škole je i Elmir Mehmedović. Elmir je rođen 18.10.2007. u Sarajevu. Pohađa 8. razred Osnovne Škole Skender Kulenovic na Dobrinji gdje i živi sa svojim roditeljima Hamidom i Alminom te sa sestrom Berinom koja ima 12 godina. Od malih nogu voli i igra fudbal. U fudbalskom klubu Novi Grad je počeo trenirati sa 9 godina. Na prijedlog svojih roditelja prije 2 godine priključio se treninzima fudbalskog kluba Inter iz Milana koji preko organizacije Sprofondo Thalija podržava cijeli projekt u Sarajevu.

 

 

 

Elmir Mehmedović polaznik projekta INTER CAMPUS

 

Sport ima važnu ulogu u razvoju djeteta. Tjelesna aktivnost pozitivno utiče na unapređenje fizičkog i mentalnog zdravlja i kvaliteta života. Sport je danas medij kojim se šire poruke mira, jednakosti i prijateljstva među ljudima, i sretan je svaki roditelj koji svoje djete odvoji od kompjutera i kompjuterskih igrica i upise ga na neki od sportova.

 

Projekat INTER CAMPUS

Projekat INTER CAMPUS je socijalni projekat fudbalskog kluba INTER MILANO koji se implementira od 1997. godine kako bi se postigla dugoročna socijalna saradnja u čak 29 zemalja širom svijeta. U program je uključeno oko 200 lokalnih trenera i volontera. Cilj programa je korištenje fudbala kao edukativnog alata kako bi se vratilo jedno od osnovnih prava djeteta, pravo na igru.

Treninge vode magistri sporta koji imaju višegodišnje iskustvo u radu sa djecom i prošli su obuku od strane trenera INTER CAMPUSA iz Milana. Treninzi se održavaju dva puta sedmično. Svi treninzi su BESPLATNI! Ove godine tri dana od četvrtka 21.10.2021 do subote 23.10.2021, BiH odnosno Sarajevo posjetili su  treneri iz ITALIJE koji su prisustvovali treninzima i utakmicama.

 

Elmir Mehmedović

Jedan od polaznika ove škole je i Elmir Mehmedović. Elmir je rođen 18.10.2007. u Sarajevu. Pohađa 8. razred Osnovne Škole Skender Kulenovic na Dobrinji gdje i živi sa svojim roditeljima Hamidom i Alminom te sa sestrom Berinom koja ima 12 godina (i o kojoj ce se u buducnosti i cuti i pisati).

Od malih nogu voli i igra fudbal. U fudbalskom klubu Novi Grad je počeo trenirati sa 9 godina. Na prijedlog svojih roditelja prije 2 godine priključio se treninzima fudbalskog kluba Inter iz Milana koji preko organizacije Sprofondo Thalija podržava cijeli projekt u Sarajevu.

Dva puta godišnje dolaze treneri iz Milana, prate sve polaznike, doniraju opremu i dresove itd. Elmiru i njegovim drugovima polaznicima ove škole je to velika motivacija, jer se svi potajno nadaju da će privući pažnju i jednog dana zaigrati za taj veliki evropski pa možemo reći svejtski klub. Osim ljubavi prema fudbalu Elmir voli i košarku: Trenira u KK Realway.

 

Talenat na Hamida

Da se ovim putem prisjetimo i našeg OK Rogatica polovinom osamdesetih, koji se tada vrlo uspješno takmičio u republičkoj ligi BiH i gdje su igrali mnogi asovi ove igre Nermin i Armin Ziga, Rusmir Kartal a.r., Elvir Pasic, S Radovic, Dzevad Hodzic, Asim Alagic, Senad Pezo, S.Andjelic, Mustafa Zolotic, Ibrahim i Damir Behlulovic, Fadulah Hodzic Fatko i mnogi drugi.

U ovoj izizetno jakoj postavi igrao je i Hamid Mehmedović i to sa svojih 16 godina. Posto je imao veliki talenat i znanje negdje 1988 godine presao je u sarajevsku Bosnu.

 

ISKRENE ŽELJE

Zato i ne čudi što mu je sin Elmir zaljubljenik sporta fudbala i košarke. Nadati se da će Elmir uz samoodricanje, uz redovne treninge, uz stalnu nadgradnju, uz sportski način življenja doći do svog zacrtanog cilja. “Svi naši snovi se mogu ostvariti, ako imamo dovoljno hrabrosti da idemo za njima.” (Walt Disney)

Mi mu na tom putu želimo mnogo uspjeha i da prevaziđe svoje želje, da ga jednog dana vidimo i u Interu i u reprezentaciji BiH?! 

 

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version