Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Bošnjačka djeca moraju obilježavati "srpsko jedinstvo"

Ilustracija: Shutterstock

Obrazovni proces u bh. entitetu Republika Srpska je u cijelosti prilagođen djeci srpske nacionalnosti, a bošnjačkoj se uskraćuju osnovna prava, pravo na bosanski jezik, nacionalnu grupu predmeta... Na već viđenu diskriminaciju i apartheid, sada se otišlo i korak dalje, te se bošnjačkoj djeci nameće i srpsko jedinstvo, kao obavezna edukacija u okviru nastavnog plana i programa.

 

Apartheid pod Dodikovom vlašću

Bošnjačka djeca moraju obilježavati "srpsko jedinstvo"

Autor: E. L.

 

Pedagoški zavod Republike Srpske izdao je naredbu direktorima svih osnovnih i srednjih škola da 15. septembra obilježe Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, uz napomenu da se radi o datumu bitnom za bh. entitet Republika Srpska i Srbiju.

- U Republici Srpskoj i Republici Srbiji se 15. septembra obilježava Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Navedenog datuma se obilježava i proboj Solunskog fronta, te je izabran i za obilježavanje ovih važnih tekovina koje za srpski narod predstavljaju sinonim slobode i nezavisnosti – navodi se u dopisu Zavoda.

Preporuka je da se u periodu od 7. do 15. septembra u svim školama posebna pažnja posveti sadržajima u vezi s "navedenim temama, te da se kroz niz aktivnosti u školama ožive sjećanja na historijske ličnosti i događaje koji su doprinijeli slobodi, nezavisnosti i jedinstvu srpskog naroda".

Od direktora škola se traži da sve aktivnosti koje provedu "potkrijepe videozapisima, fotografijama, pisanim materijalima i likovnim radovima".

Šta znači čas o "srpskom jedinstvu" za čisto bošnjačka odjeljenja u školama u Kozarcu, Kotorskom, Kamenici kod Teslića, Janji, za bošnjačku djecu u Srebrenici, Bratuncu, Zvorniku...

Obrazovni proces u bh. entitetu Republika Srpska je u cijelosti prilagođen djeci srpske nacionalnosti, a bošnjačkoj se uskraćuju osnovna prava, pravo na bosanski jezik, nacionalnu grupu predmeta...

Na već viđenu diskriminaciju i apartheid, sada se otišlo i korak dalje, te se bošnjačkoj djeci nameće i srpsko jedinstvo, kao obavezna edukacija u okviru nastavnog plana i programa.

Vlast u bh. entitetu Republika Srpska, ohrabrena svim dosadašnjim mlakim reakcijama međunarodne zajednice, svake školske godine potezima koje povlači šalje poruke Bošnjacima da njima i njihovoj djeci nije mjesto tu, naravno, ukoliko ne žele prihvatiti pravila "srpskog sveta".

 

 

https://faktor.ba/vijest/apartheid-pod-dodikovom-vlascu-bosnjacka-djeca-moraju-obiljezavati-srpsko-jedinstvo/137096

 

 

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version