Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Za nestalom Nevzetom Solak još se traga

Posljednji put viđena na tramvajskom stajalištu kod Zemaljskog muzeja

"Peti dan potrage za nestalom sugrađankom Nevzetom Solak nema pomaka od dana nestanka to jeste 20. 2. 2022. godine, od momenta kada je izašla iz porodične kuće u naselju Zabrđe oko 13:05 sati i uputila se prema autobuskoj stanici u Rajlovcu što su izabilježile nadzorne kamere sa obližnjih stambenih i poslovnih objekata.

 

 

Za nestalom Nevzetom Solak još se traga

 

Porodica i prijatelji traže je, a u potragu su uključeni i pripadnici Gorske službe spašavanja, a apeluju i svim građanima ako je negdje vide da jave.

"Peti dan potrage za nestalom sugrađankom Nevzetom Solak nema pomaka od dana nestanka to jeste 20. 2. 2022. godine, od momenta kada je izašla iz porodične kuće u naselju Zabrđe oko 13:05 sati i uputila se prema autobuskoj stanici u Rajlovcu što su izabilježile nadzorne kamere sa obližnjih stambenih i poslovnih objekata. Nakon toga je ušla u autobus koji prevozi putnike Rajlovac - Željeznička stanica u 13:40 sati , poslije čega se javila sugrađanka koja je vjerodostojno tvrdila da je vidjela nestalu u autobusu te da je izašla na Željezničkoj stanici, nakon toga se utvrdilo sa nekoliko nadzornih kamera da se nestala kretala prema Zemaljskom muzeju i da je u 14:22 sati primijećena na tramvajskoj stanici prema gradu odnosno prema Baščaršiji", kazali su iz Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo.

Kažu kako poslije 20. februara nemaju nijednu zabilježenu potvrdu kretanja nestale. Svaka dojava građana se provjerava, ali bez uspjeha.

Podsjećaju kako je mjesto na kojem je posljednji put viđena Nevzeta tramvajsko stajalište kod Zemaljskog muzeja prema Baščaršiji, i to prije četiri dana.

Nevzeta Solak visoka je oko 160 centimetara, imala je svijetlo plavu maramu, crnu dužu jaknu, crne hlače, crne cipele, crnu kožnu torbicu sa dokumentima, šareni kišobran sa cvijetnim detaljima.

"Ovom prilikom molimo sve naše sugrađane ukoliko primijete nestalu da nas obavijeste na dežurne brojeve GSS Novi Grad Sarajevo ili na OC CZ Novi Grad Sarajevo +387 62 112 700 ili +387 62 672 772 (viber broj) ili na broj Policije 122", poručili su iz GSS-a.

 

 

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version