Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Sa promocije knjige dr Alme (rodj. LIHIĆ) Kulenović

Juce sam prisustvovala svečanoj promociji knjige dr Alme (rodj. LIHIĆ ) Kulenoviću Općoj bolnici"Abdulah Nakas".Dr Alma je prenijela svoje iskustvou liječenju pacijenata od šećerne bolesti i komplikacijama koje nastaju u toku same bolesti.,Jednostavnim, razumljivim jezikom je pristupila i priblizila nastanak bolesti,lijecenje pred mnogobrojnim kolegama.prijateljima i rodbinom. Meni je posebno drago što sam vidjela punosvojih prijatelja,dragih ljudi koje ne srećem često,a draga Alma nas je okupila na promociji knjige !Alma trenutno živi i radi u Francuskoj !

Klikova: 216

Opširnije: Sa promocije knjige dr Alme (rodj. LIHIĆ) Kulenović

Admir Katica se oporavlja na liječenju u Turskoj

"Našem velikom prijatelju, kolegi, ministru Admir Katica želimo brz opravak. Da nam se vrati čim prije, u nove radne pobjede", kazao je ministar Hadžiahmetović.

Klikova: 244

Opširnije: Admir Katica se oporavlja na liječenju u Turskoj

Nešković Zoran i ostali: Tužilaštvo traži zabranu putovanja

Optužnica tereti Neškovića i druge da su u zatočeničkom objektu “Rasadnik” nezakonito premlaćivali, pljačkali i seksualno zlostavljali civile bošnjačke nacionalnosti s područja Žepe, Rogatice i Srebrenice. Optuženi su i za ubistvo jednog zatočenika.

Klikova: 254

Opširnije: Nešković Zoran i ostali: Tužilaštvo traži zabranu putovanja

Kurtćehajić smatra da zbog presuda suda u Hagu treba problematizirati postojanje entiteta RS

"Kod parafiranja 21. novembra i potpisivanja 14.decembra 1995. godine Dejtonskog sporazuma kao međunarodnog ugovora povrijeđena je najjača norma međunarodnog prava IUS COGENS koja je prema članu 53. Bečke konvencije o pravima međunarodnih ugovora osnov ništavosti svakog međunarodnog ugovora. U svom biću ta norma na prvom mjestu zabranjuje genocid", upozorava Kurtćehajić.

Zukić: Partnerstvo dijaspore i države BiH je obostrani interes

Unija za održivi povratak i izbjeglice BiH današnji Svjetski dan izbjeglica posvećuje bh dijaspori uz poruku kako više od dva miliona Bosanaca i Hercegovaca koji su ratnih 90-tih godina izbjegli u inostranstvo......i koji su sada, tri decenije od početka rata na prostorima bivše Jugoslavije i u BiH, jaka i dobro integrisana  dijaspora, zaslužuju da u zemlji svog porijekla dobiju institucionalni resor, odnosno ministarstvo za dijasporu na državnom nivou.

Klikova: 164

Opširnije: Zukić: Partnerstvo dijaspore i države BiH je obostrani interes

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version