Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

BH. DIJASPORA IZ ČEŠKE: Naporna bitka za očuvanje bosanskog brdskog konja

image

Veliku pažnju je izazvalo izlaganje Envera Žige, vlasnika velike ergele koja se nalazi u okolini Visokog. On se  uporno borio za spas ove dragocijene pasmine i u svojim nastojanjima je postigao dobre rezultate. Posjetioci su ostali vrlo iznenađeni kada je govorio o pokušaju Slovenaca da prisvoje ovu pasminu kao svoju autohtonu.

Klikova: 137

Opširnije: BH. DIJASPORA IZ ČEŠKE: Naporna bitka za očuvanje bosanskog brdskog konja

SRETAN 101 rodjendan!

Danas slavimo Adzin 101 Rodjendan!  Dragi Adzuka Nurko Gazija da ti Uzvišeni podari svako dobro i da aBda još mnogo rodjendana dočekamo skupa u dobrom, zdravlju, rahatluku i imanu.  Volimo te!

Klikova: 331

Opširnije: SRETAN 101 rodjendan!

Safet Zec privodi kraju tri velika djela

Najveći bh. živući slikar Safet Zec u svom venecijanskom ateljeu privodi kraju tri velika djela koja su specijalna narudžba Luciana Benettona, osnivača svjetski poznatog brenda Benetton, i poznatog kolekcionara umjetničkih djela.

Klikova: 414

Opširnije: Safet Zec privodi kraju tri velika djela

NURKO GAZIJA - BOSANSKA DOBROTA

ZNAČAJNA SIMBOLIKA  - Doista, uz sve ostale prijatelje - veoma važan susret s Nurkom Gazijom u Čikagu na centralnoj američkoj proslavi 30 obljetnice Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine - odakle smo poslali neke važne poruke. Jer, Nurko Gazija je živa Bosna. (Erol Avdovic)

Klikova: 357

Opširnije: NURKO GAZIJA - BOSANSKA DOBROTA

Kurtćehajić pisao Bidenu: Pomozite BiH!

“Za nekoliko dana, u nedjelju 21. novembra, bit će 26 godina od parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma koji je zaustavio rat i velika stradanja svih građana Bosne i Hercegovine. Mi smo na tome veoma zahvalni vladi SAD. Nažalost, zbog nesretnih rješenja, ali, prije svega, zbog nesporne činjenice da je jedna paradržavna tvorevina Republika Srpska u Daytonu dobila formu jednog od dva entiteta čime je, u stvari, nagrađena za strašne zločine koje su njene paradržavne institucije vojska i policija počinile na cijelom prostoru pod svojom kontrolom koji su na kraju rezultirali genocidom počinjenim u i oko Srebrenice – Bosna i Hercegovina se danas nalazi pred velikom opasnošću od nestanka, a ni obnavljanje vojnih sukoba nije isključeno”, navodi se u pismu.

Klikova: 332

Opširnije: Kurtćehajić pisao Bidenu: Pomozite BiH!

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version