Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

SAD: U saobraćajnoj nesreći poginuo Rifat Podžić

Vozač kamiona porijeklom iz Bosne i Hercegovine izgubio je život prošle sedmice na zloglasnoj dionici krivudavog planinskog puta u Koloradu. Državna patrola Kolorada (CSP) intervenirala je u 8:25 ujutro u utorak, 21. septembra. Pripadnici policije kazali su da se 54-godišnji vozač kamiona Rifat (Muje) Podžić, porijeklom iz BiH (Žepa) 

Klikova: 561

Opširnije: SAD: U saobraćajnoj nesreći poginuo Rifat Podžić

Ibrahim Šehić postao otac

Ibrahim i njegova supruga Merjem dobili su djevojčicu, a dali su joj ime Esma. Podsjećamo da su oni na početku 2020. godine brakom krunisali dugogodišnju vezu.

Klikova: 464

Opširnije: Ibrahim Šehić postao otac

Hana Makaš je najbolja učenica u Bosanskoj školi u Australiji

Najboljom učenicom Škole bosanskog jezika u 2020. godini u Australiji je proglašena Hana Makaš iz centra Caroline Springs u Viktoriji, koja je osvajanjem visokih 48 bodova otvorila put ka svom daljem željenom akademskom obrazovanju.

Klikova: 1078

Opširnije: Hana Makaš je najbolja učenica u Bosanskoj školi u Australiji

100-ti rodjendan Nurko Gazija - Adzo

Chicago: 100 -ti Rodjendan Nurki Gazija - Adzo iz ROGATICE. Ceremoniji je prisustvovao Alderman sa prigodnom cestitkom a sve je to organizovano za Chikasku TV Happy Birthday

Klikova: 609

Opširnije: 100-ti rodjendan Nurko Gazija - Adzo

Hajra Hodžić

Dana 28.8.2018 u 14.00 ispred bolničke mrtvačnice u Horsensu (Danska) klanjana je dženaza namaz našem hadži Sejdi Hodžiću, a evo danas 29.12.2020 tačno poslije dvije godine i četiri mjeseca na istom mjestu u 14.00 i njegovoj hanumi Hajri Hodžić.

Klikova: 1170

Opširnije: Hajra Hodžić

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version