A+ A A-

U predmetu koji se pred Višim sudom u Beogradu vodi za zločine počinjene na području Rogatice, putem međunarodne pravne pomoći u Sudu Bosne i Hercegovine saslušan je svjedok Tužilaštva, koji je kazao da se na dan strijeljanja zarobljenika u Duljevcima putem radioveze javila osoba koja je rekla da je Rajko Kušić.

Opširnije: Kušić Rajko: Ime optuženog čuo putem radioveze tokom strijeljanja

U četiri kratke godine otkako je stigla u Australiju, Dr. Branković je razvila algoritme zasnovane na mašinskom učenju za primjenu u velikim javnim bolnicama u Queenslandu, doprinoseći boljim ishodima u liječenju pacijenata i smanjenju troškova zdravstvene zaštite u cijelom zdravstvenom sistemu. Ona je doprinijela razvoju revolucionarne nove tehnologije medicinskog snimanja koja ima potencijal da spasi hiljade života, a također je doprinijela reputaciji Australije kao svjetskog lidera u medicinskim inovacijama.

Opširnije: Dr. Aida Branković AUSTRALIAN GLOBAL TALENT AWARD FINALIST 2022

Danas slavimo Adzin 101 Rodjendan!  Dragi Adzuka Nurko Gazija da ti Uzvišeni podari svako dobro i da aBda još mnogo rodjendana dočekamo skupa u dobrom, zdravlju, rahatluku i imanu.  Volimo te!

Opširnije: SRETAN 101 rodjendan!

image

Veliku pažnju je izazvalo izlaganje Envera Žige, vlasnika velike ergele koja se nalazi u okolini Visokog. On se  uporno borio za spas ove dragocijene pasmine i u svojim nastojanjima je postigao dobre rezultate. Posjetioci su ostali vrlo iznenađeni kada je govorio o pokušaju Slovenaca da prisvoje ovu pasminu kao svoju autohtonu.

Opširnije: BH. DIJASPORA IZ ČEŠKE: Naporna bitka za očuvanje bosanskog brdskog konja

ZNAČAJNA SIMBOLIKA  - Doista, uz sve ostale prijatelje - veoma važan susret s Nurkom Gazijom u Čikagu na centralnoj američkoj proslavi 30 obljetnice Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine - odakle smo poslali neke važne poruke. Jer, Nurko Gazija je živa Bosna. (Erol Avdovic)

Opširnije: NURKO GAZIJA - BOSANSKA DOBROTA

Lock full review www.8betting.co.uk 888 Bookmaker

Neki od sadržaja

Razni tekstovi

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Login or Register

LOG IN

fb iconLog in with Facebook

Register

User Registration