Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Uhapšena kriminalna grupa osumnjičena za trgovinu oružjem

Billedresultat for jedan puškomitraljez, jedna automatska puška, jedna poluautomatska puška, jedna puška, dve bombe i oko 2.000 komada

U okviru te akcije, na teritoriji Republike Srpske uhapšen je B. Ć. (65) iz Rogatice, a pretresom objekata pronađeno je devet tromblonskih mina, rap sa šest okvira za automatsku pušku sa 120 komada municije, jedan puškomitraljez, jedna automatska puška, jedna poluautomatska puška, jedna puška, dve bombe i oko 2.000 komada municije različitog kalibra.

 

 

 

Uhapšena kriminalna grupa osumnjičena za trgovinu oružjem

 

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor za četiri osumnjičena za preprodaju oružja u Srbiji koje su nabavljali u Bosni i Hercegovini, a Tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv njih. Na teritoriji Srbije uhapšeni su D. K. i Ž. F. iz Lazarevca, M. P. iz Lajkovca i policijski službenik M. K. iz Lajkovca. Na teritoriji RS uhapšen je B. Ć. iz Rogatice.

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UKP – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), u saradnji sa pripadnicima MUP-a Republike Srpske, uz koordinaciju Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su petočlanu organizovanu kriminalnu grupu osumnjičenu za izvršenje krivičnih dela udruživanje radi izvršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

 

Na teritoriji Srbije uhapšeni su D. K. iz Lazarevca, Ž. F. iz Lazarevca, M. P. iz Lajkovca i policijski službenik M. K. iz Lajkovca, navodi se u saopštenju MUP-a. 

Postoje osnovi sumnje da je D. K. organizovao međunarodnu kriminalnu grupu u okviru koje je od B. Ć. iz Republike Srpske kupovao automatske i poluautomatske puške, pištolje i municiju, krijumčario ih vozilom u Srbiju i preko Ž. F., M. P. i M. K. ih prodavao na području Lazarevca i Lajkovca. 

Pretresom objekata i vozila koje koriste osumnjičeni pronađene su dve automatske puške, dve poluautomatske puške, jedna skraćena puška, dva pištolja i oko 600 komada municije različitog kalibra za automatsko, poluautomatsko oružje i pištolje. 

U okviru te akcije, na teritoriji Republike Srpske uhapšen je B. Ć. (65) iz Rogatice, a pretresom objekata pronađeno je devet tromblonskih mina, rap sa šest okvira za automatsku pušku sa 120 komada municije, jedan puškomitraljez, jedna automatska puška, jedna poluautomatska puška, jedna puška, dve bombe i oko 2.000 komada municije različitog kalibra.

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor za četiri osumnjičena za preprodaju oružja u Srbiji koje su nabavljali iz Bosne i Hercegovine, a Tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv njih.

Sudija za prethodni postupak je 22. oktobra doneo rešenje kojim im je odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti da će u kratkom periodu ponoviti krivično delo, saopšteno je iz suda. Oni imaju pravo da u roku od tri dana od prijema rešenja ulože žalbu.

Istraga je pokrenuta protiv M. K., D. K., M. P i Ž. F. zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Tužilaštva.

Ta organizovana kriminalna grupa sumnjiči se da je od početka 2017. pa do 19. oktobra na teritoriji Srbije – Beograda, Lazarevca i Lajkovca i BiH u Opštini Rogatica, držala i prodavala veću količinu vatrenog oružja.

Oružje i municija dopremani su iz Bosne u Srbiju, čuvani u kućama osumnjičenih i prodavani u Srbiji, precizira Tužilaštvo. 

Tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv četvoro državljana Srbije, dok je protiv jednog državljanina BiH postupak pokrenut u toj zemlji. 

Tužilaštvo je ukazalo da je ta akcija rezultat višemesečnog rada Tužilaštva za organizovani kriminal i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije sa kolegama iz tužilaštva i policije Bosne i Hercegovine.

 

http://www.rts.rs/upload/storyBoxFileData/2017/10/24/10288101/MUP-hapsenje-241017.mp4

 

 

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version