Rogatica Home Page

Switch to desktop Register Login

Bosanci stradali u teškoj saobraćajnoj nesreći u Gracu

Tri mladića smrtno su stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u austrijskom gradu Grazu. Prema podacima Profesionalne vatrogasne brigade Graz, nesreća se dogodila oko 2:45 sati na Puntigamer mostu. Automobil je sletio s ceste, probio barijeru te udario u srednji otok mosta i na kraju potonuo u vodu. Medju stradalim je i 27-godisnji S.F. porijeklom sa nase opstine....

 

 

 

Bosanci stradali u teškoj saobraćajnoj nesreći u Gracu

 

Tri mladića smrtno su stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se desila u austrijskom gradu Grazu.

Prema podacima Profesionalne vatrogasne brigade Graz, nesreća se dogodila oko 2:45 sati na Puntigamer mostu. Automobil je sletio s ceste, probio barijeru te udario u srednji otok mosta i na kraju potonuo u vodu.

Policija je angažovala ronioce i riječne spasioce, ali su se mjere spašavanja zbog struje i položaja vozila pokazale vrlo teškim. Da bi se automobil konačno izvukao iz vode, trebalo je dovesti i dizalicu.

Austrijski mediji javljaju kako su u automobilu bila zarobljena dvojica muškaraca, 22-godišnji Bosanac i 23-godišnji Slovenac.

Ronioci su tokom prijepodneva na području nesreće iz Mure izvukli još jedan leš, a riječ je o 27-godišnjem Bosancu koji je vjerovatno je u nesreći izbačen iz automobila.

Ucinimo nesto za nas grad... Ne zaboravi Rogaticu ... www.rogatica.com

Top Desktop version